'MEB'i yöneten Mahmut Özer değil tarikatlardır'

'MEB'i yöneten Mahmut Özer değil tarikatlardır'
CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, o tarikat, cemaat ve vakıfları tek tek saydı, 'Dün çocuklarımızı FETÖ'nün eline teslim ettiniz, bugün türevlerine' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bütçesi görüşülürken söz aldı. Bakan Mahmut Özer'in MEB bürokrasisini baştan aşağı değiştirdiğini belirtip, "Yoksa MEB'de cemaat ve tarikatların yeni görev paylaşımını mı yaptınız?" diye sordu. Kaya, "MEB'e, cemaat ve tarikat bağlantılı vakıflar müdahale ediyor" diyerek o vakıfları tek tek saydı.

Sözcü'de yer alan habere göre Kaya vakıfları şöyle sıraladı;

Nur Cemaati Nakşibendi Kolu Hayrat Vakfı, değerler eğitimi protokolü.

TÜRGEV; sosyal, sportif ve mesleki kurs düzenleme protokolü.

TÜGVA, medeniyet ve değerler eğitimi protokolü.

Süleymancılar, değerler eğitimi protokolü.

Ensar; çeşitli eğitim, seminer ve sosyal etkinlikler düzenlenmesine dair iş birliği.

İnsan Vakfı, ‘Mescitsiz Okul Kalmasın' kampanyası.

İlim Yayma Cemiyeti; sosyal, kültürel düzenleme olanağı.

Türkiye Diyanet Vakfı, okul öncesi eğitim kurumlarında Kur-an kursu açma imkanı.

CHP'li Kaya, "Bunlar kendi aralarında MEB'i parsel parsel hale getirmişler. MEB'i yöneten Mahmut Özer değil tarikatlar. Dün çocuklarımızı FETÖ'nün eline teslim ettiniz, bugün türevlerine. Çocuklarımıza yazık. Uyarıyorum. Suç işliyorsunuz. Hesap vereceksiniz" dedi.

'İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ'

AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş, bütçe görüşmelerinde gündeme gelen 'Milli Eğitim Bakanlığı’nda vakıfların etkili olduğu' yönündeki eleştirilerine yanıt verdi.

Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı’nı vakıflar, dernekler yönetmiyor, biz yönetiyoruz" diye konuştu. Vakıflar ve dernekler ile işbirliğine de işaret eden ve "Devleti, milleti ile problemi olmayan her türlü STK ile işbirliğine açığız" diyen Özer, artık odak noktası belirleyerek işbirliği yapacaklarını söyleyerek, "Onun haricinde mümkün olduğu kadar işbirliğini kısıtlayacağız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar