'MEB uzaktan eğitim süreci üzerinden bir başarı hikayesi yazmaya çalışıyor'

'MEB uzaktan eğitim süreci üzerinden bir başarı hikayesi yazmaya çalışıyor'
Söz Sırası programında konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aydoğan, bakanlığın salgına rağmen lise ve üniversitelere geçiş sınavlarını Haziran ayında yapmakta ısrarlı olmasını eleştirdi.

ARTI GERÇEK- Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, "Sınavların Haziran'da yapılmasından kreşlerin açılmasına ve özel okulların 15 Ağustos'tan itibaren yüz yüze eğitime başlamasına kadar alınan tüm kararlar çarklar dönsün diyedir " dedi.

ARTI TV'de yayınlanan Söz Sırası programında konuşan Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın salgına rağmen öğrenci ve eğitim camiası çalışanlarının sağlığını gözardı ederek lise ve üniversitelere geçiş sınavlarının Haziran ayında gerçekleştirmekte ısrarlı olduğuna dikkati çekti

Aydoğan özetle şöyle konuştu:

"Sınavların Haziran'da yapılmasından, kreşlerin açılmasına ve özel okulların 15 Ağustos'tan itibaren yüz yüze eğitime başlamasına kadar alınan tüm kararlar çarklar dönsün diyedir. Eğitim- en olarak en başından itibaren önceliğimiz öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin sağlığıdır. Şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı ve sorumlular bir sınav sınıfında kaç öğrencinin olacağı hakkında dahi bir açıklama yapmamışlardır. Enfekte ya da karantina altında olan öğrencilerin tüm öğrencilerle aynı okulda sınava girmesinin tüm toplum açısından büyük bir riske neden olacağı açıktır. Bütün öğretmenler şu kaygıyı dile getiriyor: Diyorlar ki bizim kaygılarımız devam ediyor. Okullar tatil edildiği halde sınavların Haziran'da yapılmasına ilişkin hala bilimsel bir açıklama yapılamadı.

Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim süreci üzerinden bir başarı hikayesi yazmaya çalışıyor. Eğitimciler üzerinde tüm alanlarda mobbing sürüyor. Eğitim Bilişim Ağı üzerinden öğretmenlere puanlar verilerek rekabet ve yarışma dayatılıyor. Meslektaşlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz.

OHAL Komisyonu salgın süresince hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımızın göreve iade edilmesi noktasında tamamen işlemez hale getirildi.

Son atanan 20.000 arkadaşımızın haftalarca bekletilmesinden sonra 22 Haziran'da göreve başlatılacağı açıklandı. Bu topraklarda geçmişten bugüne büyük bir mücadele tarihi yazdık ve YKS'ye milyonlarca öğrencinin itirazı da bu kolektif mücadelenin bu topraklarda devam ettiğinin kanıtıdır."

Öne Çıkanlar