Medya Ombudsmanı Aylin Sözer haberini eleştirdi: Katilin savunma senaryosuna alet olundu

Medya Ombudsmanı Aylin Sözer haberini eleştirdi: Katilin savunma senaryosuna alet olundu
Faruk Biridirici, Kemal Ayyıldız'ın 'eski sevgili' iddiasının aynen verilmesini 'Bir katilin iddiasını aynen habere aktarmak affedilir bir gazetecilik hatası değil' diye eleştirdi.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Kemal Ayyıldız tarafından öldürülen akademisyen Aylin Sözer’e ilişkin haberlerde, Ayyıldız’ın iddiasına dayanılarak, araştırılmadan haberin Aylin Sözer’in "eski sevgilisi" olarak yayınlanmasını eleştirdi.

Bildirici, kişisel bloğunda kaleme aldığı yazıda, gazeteciliğin temel kurallarından olan "araştırma"nın son yıllarda çok fazla ihmal edildiğine dikkati çekerek şunları söyledi: 

"Yeterince araştırmadan, doğruluğu şüpheli bir bilgiyi hele de bir katilin iddiasını aynen habere aktarmak affedilir bir gazetecilik hatası değil. Haberlerde böyle bir ifade kullanılarak, katilin savunma senaryosuna alet olundu. Asıl merak ettiğim, gazeteciler böyle bir iddiayı neden araştırmadan yazdılar? Son zamanlarda sık karşılaştığımız gibi araştırma ve merak güdüsünün ölmüş olmasından mı? Yoksa polis muhabirlerinin, yalnız yaşayan bir kadının böyle bir erkekle eski sevgili olabileceği yolundaki bir önkabul, önyargı içinde olmaları mı? Bilemiyorum, belki ikisi de söz konusu. Fakat her iki olasılık da gazetecilik ve insanlık adına üzücü bir durum. Sonuçta, polis muhabirleri yazdı, editörler yayımlanmasını onayladı ve vahşice öldürülen Aylin Sözer’in anısına leke sürüldü." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar