Memur-Sen: Hükümet yeni teklif sunmakta gecikti

Memur-Sen: Hükümet yeni teklif sunmakta gecikti
Hükümetin yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklifini yetersiz bulun memur sendikaları, yeni bir teklif bekliyor.

Hükümetin teklifini yetersiz bulan memur sendikaları, yeni teklifi bekliyor. Yasal müzakere süresi 22 Ağustos'ta sona eriyor. Hükümet yeni teklif sunmakta geç kaldığını düşünen Memur-Sen, "Sözleşmeyi uzlaşıyla imzalanmak istiyoruz" diyor.

Görüşmelerin geride kalan bölümünde, kamu görevlilerinin tamamını ilgilendiren ve 11 hizmet koluna ilişkin taleplerin müzakeresi tamamlanırken, maaş ve aylıklara yapılacak zamma odaklanıldı.

Hükümetin teklifini yetersiz bulun memur sendikaları, hükümetten yeni bir teklif beklemeye başladı.

Hükümetin 2022 yılı için sunduğu zam teklifinin talep ettiklerinin yarısı düzeyinde olduğunu ve seyyanen zammı içermediğini belirten Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, şöyle konuştu:

‘BU SÜREÇTE SAATLER BİLE ÖNEMLİ’

"Türkiye Kamu-Sen ile ortaklaşa hazırladığımız talepler, ekonomik şartlar ve kamu çalışanlarının görüşleri dikkate alınarak belirlendi. Enflasyon, döviz kuru, altın fiyatları ve kamu çalışanlarının alım gücü göz önünde bulundurulduğunda taleplerimiz oldukça mantıklı ve makul. Buna karşın hükümetin teklifiyle bizim taleplerimiz arasında ciddi bir fark söz konusu. Bu ayın başında başladığımız yasal müzakere süresi 22 Ağustos'ta sona eriyor. Hükümet yeni teklif sunmakta geç kaldı. Önümüzde sadece iki gün var. Bu süreçte saatler bile önemli. Hükümet bir an önce taleplerimizi karşılayacak bir teklifte bulunmalı. Biz bu sözleşmenin uzlaşıyla masada imzalanmasını istiyoruz." (DÜNYA)

Öne Çıkanlar