Merve Kavakcı'nın kardeşinden Gergerlioğlu'na yanıt: Bitmedi bir türlü had bildirme sevdanız

Merve Kavakcı'nın kardeşinden Gergerlioğlu'na yanıt: Bitmedi bir türlü had bildirme sevdanız
AKP Milletvekili Ravza Kavakcı, milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu'nun 'Merve Kavakcı' benzetmesine tepki gösterdi.

Milletvekilliğinin düşürülmesi sürecini Merve Kavakcı'nın yaşadığı sürece benzeten HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yanıt, Kavakcı'nın kardeşi AKP Milletvekili Ravza Kavakcı Kan'dan geldi. Kavakcı Kan, "Bitmedi bir türlü had bildirme sevdanız" ifadelerini kullandı.

Kesinleşmiş hapis cezası Meclis Genel Kurulu'nda okunarak milletvekilliği düşürülen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Önceden Merve Kavakçı'yı nasıl Meclis'ten attılarsa beni de atacaklar. 1994'te vekiller nasıl TBMM'de tutuklandıysa beni de tutuklayacaklar. Bu görüntüyü Türkiye, dünya görecek" dedi.

Gergerlioğlu'nun 'Merve Kavakcı' benzetmesine yanıt Merve Kavakcı'nın kardeşi, AKP Milletvekili Ravza Kavakcı Kan'dan geldi. Kavakcı Kan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Gergerlioğlu’na tepki gösterdi. Merve Kavakcı'nın hakkında mahkeme kararı olmadığını söyleyen Kavakcı Kan, "22 senedir sesi çıkmayan bazı zavallılar da ‘Bu vesile ile yine Merve Kavakcı’ya tekrar linç yapalım’ heyecanı yaşıyor" ifadelerini kullandı.     

'BİTMEDİ HAD BİLDİRME SEVDANIZ'

Ravza Kavakcı Kan, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"Merve Kavakcı’ya holiganca saldırarak 2 Mayıs 1999’da milli iradeye darbe yapıldığında hakkında mahkeme kararı yoktu! PKK, FETÖ gibi terör örgütlerini desteklememişti! Sadece seçilerek, milli iradeyi temsilen geldiği Meclis'te hedef gösterildi. O zaman sesi çıkmayanlar şimdi ‘Merve Kavakcı’ya yapılanlar...’ diye destanlar yazıyor... 22 senedir sesi çıkmayan bazı zavallılar da ‘Bu vesile ile yine Merve Kavakcı’ya tekrar linç yapalım’ heyecanı yaşıyor... Terör seviciler birleşmiş ‘Merve Kavakcı’ diye ağlaşıyor. Bitmedi bir türlü had bildirme sevdanız!"

NE OLMUŞTU?

Fazilet Partisi’nden 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçilen Merve Kavakcı, 2 Mayıs 1999’da gerçekleştirilen and içme törenine başörtülü geldiği için Meclis'ten çıkartılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar