Mesud Barzani: Kürtlerin ödediği bedel göz önünde bulundurulmalı

Mesud Barzani: Kürtlerin ödediği bedel göz önünde bulundurulmalı
Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian’ı jabul eden Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin eski Başkanı Barzani, Fransa’nın bölgede yaşanacak bir felaketin önüne geçmesini istiyoruz' dedi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin eski Başkanı Mesud Barzani, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian’ı, Pirmam'daki ofisinde kabul etti. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un selamını Barzani’ye ileten Le Drian, Fransa’nın Kürtleri desteklediğini söyledi.

Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik saldırıları sonucunda IŞİD'ın yeniden ortaya çıkmasından endişeli olduklarını dile getiren Le Drian, Fransa’nın IŞİD ile mücadelede Kürdistan Bölgesi’ne desteğini sürdüreceğini vurguladı.

Mesud Barzani de Fransa’nın Kürtlere olan desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Macron ve Fransa’ya teşekkür etti. Türkiye’nin saldırılarına dair endişelerini ileten Barzani, "Söz konusu durumun çözümü için atılacak her adımda, yapılacak her anlaşma ve mutabakatta Suriye’deki Kürtlerin ödediği bedelin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Kürtlerin kadim dostu ve terörle mücadele uluslararası koalisyonun önemli bir ortağı olan Fransa’nın bölgedeki demografik yapının değiştirilmesine müsaade etmemesini ve bölgede yaşanacak bir felaketin önüne geçmesini istiyoruz. Bu konuda gereken rolü üstlenmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

‘IŞİD’E ZEMİN HAZIRLIYOR’

Le Drian ise, Türkiye’nin saldırılarının IŞİD’in yeniden harekete geçmesine zemin hazırladığını belirterek, "Maalesef durumun daha da kötüye gitmesi IŞLİD ve ona benzer grupların yeniden ortaya çıkmasına vesile oldu" dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin askeri harekat başlatmasından sonra kaçma ihtimalleri doğan IŞİD militanlarının bulunduğu hapishanelerin ve kampların taşınması önerisi konusunda Iraklı ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilileri ile görüşmek üzere bölgede bulunuyor. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar