Meteoroloji uyarmıştı: Marmara'yı sağanak vurdu

Meteoroloji uyarmıştı: Marmara'yı sağanak vurdu
17 il için yapılan sağanak uyarısı sonrasında özellikle Marmara Bölgesi'nde sabahtan itibaren yoğun yağış başladı. İstanbul'da araçlar yolda kalırken, Bursa'da mahsur kalanlar kurtarıldı.

Genel Müdürlükten yapılan tahmine göre, bugün günün ilk saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Marmara'nın güney ve doğusunda İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale'nin doğusunda, Batı Karadeniz'de Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu'da, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak yağmur uyarısında bulundu. Uyarının ardından özellikle Marmara Bölgesi'nde sabah saatlerinden itibaren yoğun yağış başladı.  

İSTANBUL'DA SU BASKINLARI 

İstanbul'da sabah saatlerinde Boğaz çevresindeki bazı ilçelerde başlayan yağış nedeniyle özellikle Sarıyer, Beykoz ve Şişli ilçelerinde trafiğe çıkan sürücüler güçlük çekti. Beykoz'da da dere taşması sonucu Küçüksu Mahallesi'nde su baskınları yaşandı. Kağıthane Deresi'nin de yağış nedeniyle yükseldiği ve taşma noktasına geldiği görüldü.

Zincirlikuyu'da metroya giden Zorlu Center yaya alt geçidinde oluşan yoğun su birikintileri nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorlandı. 

İstanbul Anadolu Yakası'nda etkili olan yağış sonrası Maltepe'de sokaklarda su taşkınları yaşandı. Yoğun yağış nedeniyle 3 araç ve sürücüler sokakta mahsur kaldı. İhbar üzerine Karayolları ekipleri, yollarda biriken suları tahliye etmek için çalışma başlatırken mahsur kalan sürücüler ekipler tarafından kurtarıldı. Bazı araçlar ise yolda ilerlemekte güçlük çekti.

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle tramvay seferlerinde de aksamalar yaşanmaya başlandı. Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada; sabah T5 tramvay hattı, TF2 hattı, ve T1 Kabataş-Bağcılar tramvay sefelerinin iptal edildiği duyuruldu. 

İSTANBUL VE ANKARA VALİLİKLERİNDEN UYARI

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

"Meteoroloji'ye göre; yarın ilk saatlerden itibaren İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

Ankara Valiliği'nin de sosyal medya hesabından paylaşılan uyarı mesajında, "15 Ağustos Pazartesi günü ilk saatlerden itibaren görülecek sağanak yağışların ilimizin kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

AFAD'DAN İSTANBULLULARA UYARI: DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN

Meteoroloji'nin ardından İstanbul için bir uyarı da AFAD'dan geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada "İstanbul için kuvvetli yağışın devam etmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun" denildi.

MUDANYA'DA MAHSUR KALAN ÜÇ KİŞİ KURTARILDI 

Bursa'nın Mudanya ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış hayatı felç etti. İlçenin üst kesimlerinden taş yığınlarıyla birlikte akan sel suları rögarları tıkadı. Sürücüler zor anlar yaşadı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, sel nedeniyle araçlarında mahsur kalan iki ve evde mahsur kalan bir kişinin kurtarıldığını açıkladı. 

AFAD, konuya ilişkin "Bursa, Mudanya. Su baskını yaşanan 260 konuta AFAD, NAK, AKUT ve BAKUT’tan toplam 33 personelle müdahale edilmiştir. Bursa Afad’dan 20 personel teyakkuz halinde bekletilmektedir. Olayda can kaybı yaşanmamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

YALOVA'YI DA SAĞANAK VURDU 

Yalova’da da sağanak nedeniyle birçok ev ve iş yeri su altında kaldı. Metrekareye 48 kilogram yağmur düşen kentte, kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.Yalova Valiliği, sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağışın gün boyu devam edeceğini duyurdu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada; yağışla birlikte 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen 11 mahsur kalma, 45 su baskını, 8 trafik kazası, 1'er trafo yangını, asansörde kalma ve motosiklet kazası ihbarlarına müdahale edildiği kaydedildi. Devam etmesi beklenen yağışlara karşı dikkatli olunması konusunda uyarı yapıldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar