MHP'den Kılıçdaroğlu'na: Hükümetin her kararının hesabını Bahçeli'den sormak boşboğazlıktır

MHP'den Kılıçdaroğlu'na: Hükümetin her kararının hesabını Bahçeli'den sormak boşboğazlıktır
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun tank palet fabrikasıyla ilgili MHP Lideri Bahçeli'yi eleştirmesine yanıt verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tank palet fabrikasıyla ilgili olarak MHP ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklenmesine yanıt verdi.

Yalçın, "Cumhur İttifakı, bir koalisyon ortaklığı değildir. Hükümetin her kararının hesabını MHP'den ve Genel Başkanımızdan sorma hakkaniyetsizliği, Kılıçdaroğlu'nu cehalet izharından öteye götürmemektedir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Yalçın, "Bizim yüksek değerlerimizi ifade eden kavramların, Kılıçdaroğlu nezdinde bir karşılığı olmamakla beraber, zaman zaman CHP'nin başı tarafından riyakarca istismar edildiğini, boş iddialar ve ucuz efelenmelere malzeme olduğunu görmekteyiz." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun fazla istismar ve karalama vasıtası bulamadığı için durup durup MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin milliyetçiliğine ve vatanseverliğine dil uzattığını savunan Yalçın, şöyle konuştu:

"Partisini milli değerlerin düşmanı olan Marksistlerin kalesi, PKK'nın siyasi kanadı durumundaki HDP'nin hamisi, ulusalcılarınsa mahpushanesi haline getiren Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımıza millilik, milliyetçilik ve vatanseverlik dersi verecek kıratta değildir. 'Benim oğlum bina okur döner döner yine okur' sözü tam da CHP'nin başını tarif etmektedir."

'BOŞBOĞAZLIK VE CEHALET İZAHI'

Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun tank palet fabrikası ile ilgili açıklamasına da tepki göstererek, şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Sakarya Arifiye'deki fabrikanın 25 yıllığına Katarlı bir firmaya kiralanacağının açıklanmasından sonra hükümetin bu konudaki tasarrufunun hesabını MHP Lideri Bahçeli'den sorma densizliğine yeltenmiştir. MHP ile AK Parti arasında milli mutabakata dayanan siyasi iş birliğinin ürünü olan Cumhur İttifakı, bir koalisyon ortaklığı değildir. Partimizin elini kolunu bağlayan, hükümet icraatından sorumlu kılan bir sözleşme de değildir. Hükümetin her kararının hesabını koalisyon ortağıymış gibi MHP'den ve özellikle de Genel Başkanımız Bahçeli'den sorma hakkaniyetsizliği, Kılıçdaroğlu'nu beyhude boşboğazlıktan ve cehalet izharından öteye götürmemektedir."

Öne Çıkanlar