MHP, doktorların meslek örgütü TTB’yi hedef göstermeye devam ediyor

MHP, doktorların meslek örgütü TTB’yi hedef göstermeye devam ediyor
AKP iktidarının ortağı MHP, Türkiye genelinde örgütlü olan doktorların meslek örgütü Türk Tabipleri Birliği’ni 'terör' algısıyla hedef göstermeye devam ediyor.

Coronavirus salgınında en önde mücadele eden sağlık emekçileri bir yandan şiddet ve çalışma koşullarına rağmen pandemiyle savaşını sürdürürken, doktorların köklü meslek örgütü olan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da geçtiğimiz günlerde salgına dair görüşme gerçekleştirdiği Türk Tabipleri Birliği, MHP tarafından hedef tahtasına oturtulmuş durumda.

MHP, sağlıkçıların çalışma koşullarına dikkat çeken ve salgına dair halk sağlığı konusunda hükümete kritik uyarılara yapan Türk Tabipleri Birliği’nin hedef almaya devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin salgında artan vaka sayısı, ölümler ve sağlık çalışanları arasında enfeksiyonun yayıldığına ilişkin açıklamalar yapan TTB’yi ‘hain’ olarak niteleyip kapatılmasını isterken, MHP Genel Sekreteri İsmail Büyükataman da dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TTB’yi ziyaret etmesini "İhanette birleşmek üzere programlanmış olan particiklerin Türkiye’nin ve Türk milletinin karşısında mevzilenmiş olan TTB’ye destek mesajları bu kapsamda gecikmemiştir. Allah muhabbetlerini artırsın. Büyük Türk milletinin hepsine verecek bir cevabı olacaktır" ifadeleriyle hedef göstermişti.

Bununla yetinmeyen MHP kanadından yeni bir saldırı da Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hedef haline getirilen TTB'ye ziyaretler ve telefon görüşmeleriyle desteklerini iletmişti.

MHP’li Karakaya da partisinin TTB’yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu’na yönelik verdiği tepkinin haberini paylaşarak "Ne telefonlarınız ne de ziyaretleriniz terörist sevicileri kurtaramayacaktır" diyerek hedef aldı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar