Miçotakis: Uluslararası anlaşmazlıklar, zorbalık yoluyla değil; uluslararası hukuka göre çözülür

Miçotakis: Uluslararası anlaşmazlıklar, zorbalık yoluyla değil; uluslararası hukuka göre çözülür
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, 'Ülkemizin toprak bütünlüğünün herhangi bir şekilde sorgulanmasına tolerans gösterilmeyecek' dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada; Türkiye’yi saldırgan tutumlu olarak nitelendirdi. Miçotakis, "Yunanistan'ın ulusal egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı herhangi bir sorgulamaya tolerans gösterilmeyecek" dedi.

AP'de yer alan habere göre; Ukrayna'daki savaşın Avrupa için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, kıtada yer alan diğer ülkelerin saldırgan tavırlarını artırabilecek eylemlerden kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'yi saldırgan tutumlu olarak nitelendiren Miçotakis, "Bugün; potansiyel sorun çıkarıcıların taklit edebileceği her türlü oldu bittiyi önlemeyi Ukrayna'ya borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Miçotakis, "Kesin olan bir şey var ki yeni bir revizyonizme ya da emperyalist fantezilerin canlanmasına ihtiyacımız yok. Şu da kesin ki; Yunanistan'ın ulusal egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün herhangi bir şekilde sorgulanmasına tolerans gösterilmeyecek" diye konuştu.

'Ülkesinin kapılarını tehditlere kapalı; pencerelerini barışçıl temaslara açık tuttuğunu' dile getiren Miçotakis, "Uluslararası anlaşmazlıklar, zorbalık yoluyla değil; uluslararası hukuka göre çözülür" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar