Migros'un ardından CarrefourSA'dan da 'ceza' açıklaması geldi: Peşin indirimden yararlanacağız

Migros'un ardından CarrefourSA'dan da 'ceza' açıklaması geldi: Peşin indirimden yararlanacağız
CarrefourSA, Rekabet Kurulu'nun şirkete kestiği idari para cezasının yüzde 25 peşin ödeme indiriminden yararlanılarak 30 gün içinde ödeneceğini duyurdu.

Rekabet Kurulu, Covid-19 salgını sürecinde, perakende gıda ve temizlik ürünleri ticareti yapan zincir marketlerle bunların tedarikçileri konumunda olan üretici ve toptancılara "fiyatlama davranışlarının incelenmesine yönelik olarak yürütülen soruşturma" sonucunda para cezası vermişti.

Yaşanan döviz kuru artışları ve enflasyon nedeniyle yaşanan artışlarda perakende sektörü hükümet tarafından "fahiş fiyat artışı" yaptıkları gerekçesiyle hedef gösterilmişti.

Bu kapsamda Migros'a Migros 517.7 milyon TL, BİM'e 958.1 milyon TL, CarrefourSA'a 142.5 milyon TL, Şok Marketler'e 384.4 milyon TL ceza verilmişti.

Migros'tan bu sabah yapılan açıklamada, Rekabet Kurumu tarafından verilen idari para cezasını yüzde 25 erken ödeme indiriminden yararlanarak 388.25 milyon TL olarak 30 gün içinde ödeneceği duyurulmuştu.

CarrefourSA da KAP'a yaptığı açıklamada, yüzde 25 peşin ödeme indiriminden yaralanılarak "ödemenin her türlü itiraz ve dava haklarını saklı tutmak kaydıyla" yapılacağını belirtti. Şirket ayrıca, "diğer taraftan, 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemeleri'nde kararın iptali için dava açılacaktır" notunu düştü.

Öne Çıkanlar