Milletvekillerinden hükümete 'sokağa çıkma yasağı' çağrısı

Milletvekillerinden hükümete 'sokağa çıkma yasağı' çağrısı
İYİ Partili milletvekilleri, koronavirüsten korunma gerekçesiyle hükümete sokağa çıkma yasağı uygulaması çağrısı yaptı.

ARTI GERÇEK-İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile aynı partiden Isparta Milletvekili Aylin Cesur hükümete acilen sokağa çıkma yasağı ve Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesi çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısının 18 olduğunu açıklamasının ardından Twitter’dan hükümete çağrı yapan Türkkan ve Cesur, Avrupa’da salgını en ağır şekilde yaşayan İtalya’yı örnek göstererek, Türkiye’nin de bu tür vahim bir sonuçla karşı karşıya kalmaması gerekçesiyle acilen sokağa çıkma yasağı ve OHAL ilan edilmesi çağrısı yaptı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Sağlık Bakanı Koca’ya seslenerek "Sayın Bakan, İtalya örneği önümüzde. Yarından tezi yok, sokağa çıkma yasağını uygulayın.  İlk etapta gereksiz bulanlar olacaktır ama bu ülkeyi bir felaketten koruyup, sorumluluğunuzun gereğini yapmış olursunuz" açıklaması yaptı.

İYİ Parti’nin doktor Milletvekili Aylin Cesur ise derhal 15 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi çağrısı yaparak, şunları yazdı:

 "Türkiye’ye gelene kadar, Sağlık Bakanlığının tedbirleri yeterliydi. Şimdi sıkıntı büyük ve hızla yayılabilir. Derhal; OHAL-15 gün sokağa çıkma yasağı ilanıyla İtalya gibi her gün yüzlerce kayıp vermekten halen kurtulabiliriz. Hükümetimize tüm samimiyetimle dr olarak sesleniyorum!

Sayın Bakanım; @drfahrettinkoca Artık radikal önlem alma zamanı! Bayram tatillerini 9 gün yapan hükümetimizin, hemen 15 gün sokağa çıkma ilan kararı alması için koyun hocam ağırlığınızı! Kayıp vermeyelim; ventilasyon cihazlarımız kısıtlı sayıda, hemen yapmazsak İtalya’ya döneriz!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar