Morgan Stanley ve BNP Paribas'dan dolar/euro paritesi tahmini

Morgan Stanley ve BNP Paribas'dan dolar/euro paritesi tahmini
Morgan Stanley ve BNP Paribas, bugün yayınladıkları raporda, doların yıl sonuna kadar para politikalarından kaynaklı olarak euro karşısında güçleneceğini öngördü.

Morgan Stanley ve BNP Paribas, bugün yayınladıkları raporda ABD Doları’nın yıl sonuna kadar euro karşısında güçleneceğini öngördü.

Fransa’nın en büyük bankası BNP Paribas bugün yayınladığı raporda, yıl sonunda EUR/USD’yi 1,15 tahmin etti.

BNP Paribas G10 Kur Stratejisti Parisha Baimbi, doların yıl sonunda düşük betalı para birimleri karşısında yükselmesinin beklendiğini söyledi. ABD para biriminin yüksek betalı para birimleri karşısında ise zayıflayacağını öngördü.

Kuruluş, İngiltere Merkez Bankası (BoE) ekonomide toparlanmaya karşı Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) çok daha hassas olacağı olacağı ortamda sterlinin en çok tercih ettikleri para birimleri arasında bulunduğunu vurguladı.

Morgan Stanley, euro/dolar'da ABD ile Avrupa arasında büyüme ve para politikası farklılıkları nedeniyle gerileme olabileceğini belirtti.

Kuruluşun raporunda Avrupa Merkez Bankası’nın reaksiyon fonksiyonunun asimetrik olarak güvercin görüldüğü kaydedilirken bu nedenle euro için beklentinin aşağı yönde olduğu vurgulandı.

Parite pazartesi günü 1,1779’la 2 haftanın en düşük seviyelerini görmesinin ardından dün toparlanmıştı.

EUR/USD hali hazırda düne göre yüzde 0,21 artışla bir 1,18282 seviyelerinden işlem görüyor.

Öne Çıkanlar