Müftülük 15 milyon liraya yeni bina istedi, AKP ve MHP kabul etti

Müftülük 15 milyon liraya yeni bina istedi, AKP ve MHP kabul etti
Müftülüğün talebine şatafat düşkünlüğü eleştirisi yapan MHP’li belediye başkan adayı ‘Cuma namazlarında cemaate ‘yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz' nasıl diyeceksiniz?’ diye sordu.

Çorum İl Müftülüğü mevcut binasının haricinde başka bir bölgede yeni hizmet binası yapmak için belediyeden imar değişikliği yapması talebinde bulundu. Müftülüğün talebi Çorum Belediye Meclisinde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilerek yer tahsis edildi.

Ekonomik zorluk içerisindeki vatandaşlar yaklaşık 15 milyon liraya mal olacağı belirtilen yeni bina yapımı için tepki gösterdi. 31 Mart seçimlerinde MHP’den belediye başkanı aday olan inşaat mühendisi Kenan Şahin de yeni binanın israf olduğunu söyledi. Sözcü’nün haberine göre mevcut müftülük binasının kullanışlı ve yeni olduğuna dikkat çeken Şahin, bir okulun bahçesinin bir kısmı alınarak yeni alan oluşturulduğuna dikkat çekti.

‘MEVCUT BİNA KULLANIŞLI, YENİ BİNAYA İHTİYAÇ YOK’

Şehir içi trafiğin çok ve karışık olduğunu dile getiren Şahin, "Gerçekten bir ihtiyaç mı? Hayır, çünkü mevcut müftülük hizmet binası kullanışlı, ulaşılabilir ve yeni bir bina. Otopark problemi yok, art alanı geniş. İstediğiniz kadar ek bina yapmaya da arsası elverişli. Şehir içi trafiği zaten keşmekeş olan şehrimizin merkezine bir kamu kurumunun taşınması ne kadar doğru?" ifadelerini kullandı.

‘LÜKS TALEPTE BULUNUP, CEMAATE İSRAF ETMEYİN NASIL DİYECEKSİNİZ?’

Müftülüğün yeni bina talebinin anlaşılır bir tarafı olmadığının altını çizen Kenan Şahin, israf eleştirisinde bulunarak şunları söyledi:

"Gösteriş mi? Yoksa artan fetva talepleri mi? Bu şatafat ve lüks talebini cuma namazlarında cemaate ‘yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz' nasıl diyeceksiniz?

Cumhurbaşkanı ekonomik mücadele veriyoruz derken, 15 milyon TL'lik israfı nasıl izah edeceğiz? Faizdeki parayı bozdurduk mu diyeceğiz? Yoksa namaz sonrası toplanan paralarla mı yaptık diyeceğiz? Nerden bakarsak bakalım, vakti yanlış, yeri yanlış, bu iş yanlış."

Öne Çıkanlar