Murat Muratoğlu: İnsan iktisada giriş kitabının kapağını açar iki sayfa okur

Murat Muratoğlu: İnsan iktisada giriş kitabının kapağını açar iki sayfa okur
Muratoğlu, Kavcıoğlu'nun İSO'daki açıklamalarını eleştirerek, 'İnsan iktisada giriş kitabının kapağını açar iki sayfa okur bari o makama gelmeden önce!' dedi.

+GERÇEK - Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, bugünkü yazısında, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun İstanbul Sanayi Odası (İSO) toplantısındaki açıklamalarını eleştirdi, "İnsan iktisada giriş kitabının kapağını açar iki sayfa okur bari o makama gelmeden önce!" dedi.

Kavcıoğlu’nun "Birçok ülke faiz artırıyor, kim doğru yapıyor, kim yanlış yapıyor, zaman gösterir" ifadesini alıntılayan Muratoğlu, "Muhabbeti çekilir gibi değildi! Dünyanın en hızlı fakirleşen ülkesi Türkiye olduğuna göre bilin bakalım kim ters yönde? Zamanın ne göstereceğini hiç söyletme" diye yazdı.

Kavcıoğlu’nun, "CDS'lerin bu değerini kabul etmiyoruz. Bizim ekonomi politikalarımıza karşı bir duruş da olabilir. Ekonomik olduğu kadar siyasi olduğunu da düşünüyorum" ifadesine de "İnsanları ahmak yerine koymaya çalışması da yeteri kadar kırıcıydı. Tabii ki kabul etmemeli! Yoksa yönetenlerin ne suçu olabilir ki?" diyerek tepki gösteren Muratoğlu, şunları kaydetti:

"Keşke boş konuşacağına ‘Kararları ben almıyorum, saraydan gelen emirleri uyguluyorum. Sonuçta ‘benim alanım ekonomi’ deyip duruyor. Bir şey biliyor sanıyordum’ deyip gerçekleri dile getirip toplantıyı bitirseydi… Kim ne diyecekti?"

Öne Çıkanlar