Nijerya'daki saldırıda ölü sayısı 200'ü aştı

Nijerya'daki saldırıda ölü sayısı 200'ü aştı
Nijerya’da silahlı çeteler tarafından 4-5 Ocak’ta düzenlenen saldırılar sonucu yüzlerce kişinin öldüğü, evini terk edenlerin sayısının da 10 bini bulduğu açıklandı.

Foto: AFP


Nijerya'nın Zamfara eyaletinde bulunan Anka ve Bukkuyum bölgelerine 4-5 Ocak'ta silahlı çetelerin düzenlediği baskınlar sonucu bulunan cesetlerin sayısı 200'ü geçti.

Premium Times'ın haberine göre bölge sakinleri, köylere saldıranların sayısının 500'ün üzerinde olduğunu belirtirken Zamfaralı sivil toplum örgütlerinden Zamfara Circle Koordinatörü Shawwal Aliyu, cumartesi sabahına kadar gömülen cesetlerin sayısının 200'ü bulduğunu ifade etti.

Sputnik’in aktardığı habere göre köylerde cesetleri arama çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Aliyu, evini terk edenlerin sayısının 10 bini bulduğunu kaydetti.

Saldırdıkları köylerdeki evleri ateşe veren ve ayrım gözetmeksizin sivillere ateş açan motosikletli çeteler, bazı kişileri fidye için kaçırıyor ve hayvanları çalıyor.

Son yıllarda silahlı grupların saldırılarına maruz kalan Nijerya’nın kuzeybatı eyaletlerine çetelerle mücadele için binlerce asker gönderildi.

Öne Çıkanlar