Oğlu açlık grevinde olan baba: Demokrasi tecridi kaldırmaktan geçer

Oğlu açlık grevinde olan baba: Demokrasi tecridi kaldırmaktan geçer
PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı açlık grevinde olan Veysi Miran Işık’ın babası Ramazan Işık, tecridin kaldırılmasıyla demokrasiye giden yolun açılacağını belirtti.

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması amacıyla cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümlü açlık grevi 50’inci gününe girdi. Tutuklular, talepleri karşılanmadan eylemi sonlandırmayacaklarını açıklarken, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde eylemi sürdüren Veysi Miran Işık’ın basası Ramazan Işık, taleplerin hukuki olduğunu belirterek, kabul edilmesini istedi.

Taleplerin yerine getirilmesi durumunda, demokrasiye giden yolun açılacağına dikkati çeken baba Işık, "Dolayısıyla tecridin kaldırılması demek Türkiye’deki kaosun sonlanması anlamına geliyor" dedi.

'BASKI ALTINDAYIZ'

Tutuklu aileleri olarak açlık grevlerinin gündeme getirilmesinin önemli bir role sahip olduğunu, ancak sınırlı kaldıklarını dile getiren Işık, "Düşüncelerimizi rahat bir şekilde ifade edemiyoruz. Sindirme politikası ve psikolojik baskı söz konusu. Belki kimse bunları ifade etmiyor ama herkes kendini baskı altında hissediyor. Bu baskı yönetimden dolayı güvenlik güçlerinin uyguladığı bir baskıdır" diye konuştu.

'TALEPLER YERİNE GETİRİLMELİ'

Taleplerinin hukuki olduğuna vurgu yapan Işık, şunları söyledi: "Başta iktidar partisi olmak üzere çağrımız tüm Türkiye kamuoyunadır. Tutukluların sesine ses verin. Durup bir düşünsünler, dünyanın en zor eylemlerinden biri olan açlık grevlerine insanlar neden giriyor? Talebimiz çocuklarımızın hukuki taleplerinin yerine getirilmesidir." (MA)

Öne Çıkanlar