Olay yerinde delil toplaması gerekenler aksine temizlik yapıyor

Olay yerinde delil toplaması gerekenler aksine temizlik yapıyor
Meclis Araştırma Komisyonu olayların aydınlatılmasında savcı ve polislerin delilleri toplamak yerine aksine temizlediğini ortaya koydu.

Olay yeri incelemesi yaşananların aydınlatılması, olası faillerin yakalanması adına birincil önem taşıyor. Türkiye'de delillerin bilinçli olarak kaybedilmesi bilinen bir durum fakat özensiz çalışmada delillerin ortada kalkmasına neden oluyor.

TBMM Meclis Araştırma Komisyonu hazırladığı taslak raporda, polis ve savcıların delilleri toplaması gerekirken aksine ne kadar dikkatsiz ve özensiz çalışıldığını ortaya koydu.

GALOŞ VE ELDİVEN KULLANILMIYOR

Selda Güneysu, Cumhuriyet, hazırladığı haberde raporda, eldiven ve galoş kullanılmamasına, delillerin yerlerinin değiştirilmesine kadar ihmaller sıralanıyor.

Olay yeri incelemelerine dair ihmaller dizisi ise şu şekilde yer aldı:

Olay yerinin yakın ve uzak çevresinin araştırılmaması.

Olay yerinde bulunma yetkisi olmayan kişilerin olay yerinde bulunması ve olay yerini kirletmesi.

Gereğinden az fotoğraf çekilmesi.

SİGARA İÇİP, TUVALET VE BANYO KULLANIYOR

Olaya ilk müdahale eden kolluk görevlilerinin olay yerini veya olay yerinde bulunan materyallerin yerini değiştirmeleri.

Olay yerinde çalışan görevlilerin sigara, yiyecek ve içecek tüketmeleri, olay yeri tuvaletinin ve banyosunun kullanılması.

SAVCILAR OLAY YERİNE GİTMİYOR

Olay yerinde görev yapan ilk ekip ve diğer personelin, kendi aralarında ve birbirleri ile koordinesiz şekilde çalışmaları.

Cumhuriyet savcılarının bazı önemli ve nitelikli olaylarda olay yerine gitmemeleri.

Öne Çıkanlar