Orhan Pamuk: Altan, Kavala, Demirtaş... Türkiye'nin cesur insanları

Orhan Pamuk: Altan, Kavala, Demirtaş... Türkiye'nin cesur insanları
'Bu açık sözlü muhalifler, diğer bütün muhalif gazeteciler hapisten salıverilmedikçe, hapishaneleri dolduran sayısız siyasi mahkum serbest bırakılmadıkça toplumun normalleşmesine imkan yok.”

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar Orhan Pamuk, "mutlu ve huzurlu olmadığını" belirtirken, yıllardır cezaevinde tutulan "Ahmet Altan, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın durumlarına işaret ederek ‘hapishaneleri dolduran muhalif siyasi mahkûmlar serbest bırakılmadıkça toplumun normalleşmesine imkan olmadığını" söyledi.

T24 yazarı Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtlayan Orhan Pamuk, Yapı Kredi Yayınları'ndan yeni  çıkan "Veba Geceleri" isimli romanının kahramanları bağlamında gündem başlıklarını değerlendirdi.

Orhan Pamuk, Murat Sabuncu’nun, "Sizce toplumda bir umut duyulabilmesi için somut olarak ne yapılmalı" sorusuna, "Romancı Ahmet Altan -arkadaşım-, Osman Kavala, Selahattin Demirtaş gibi simge isimler var. Türkiye’nin hapiste yatan cesur insanları... Bu açık sözlü muhalifler, diğer bütün muhalif gazeteciler hapisten salıverilmedikçe, hapishaneleri dolduran sayısız siyasi mahkum serbest bırakılmadıkça toplumun normalleşmesine, kendimizi iyi hissetmemize imkân yok aslında." diye cevap verdi.

Orhan Pamuk, "Cumhuriyet Halk Partisi en bütük muhalefet partisi olduğu için mutsuzların da umudu. O yüzden eleştirmek istemiyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar