Osman Ulagay: 10 Soros bir araya gelse AKP'nin Türkiye'ye verdiği zararı veremez

Osman Ulagay: 10 Soros bir araya gelse AKP'nin Türkiye'ye verdiği zararı veremez
Dünya gazetesi yazarı Ulagay, 10 büyükelçi ve ekonomiye ilişkin değerlendirme yaparken, 10 Soros gelse iktidarın bugün Türkiye’ye verdiği zararı veremeyeceğini söyledi.

ARTI GERÇEK - Dünya Gazetesi yazarı ve ekonomist Osman Ulugay, bugünkü yazısında, doların 9 TL’yi aşmasını ve 10 büyükelçinin iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını talep etmesini değerlendirdi.

"Ben 40 yıldan beri gazetecilik yapıyorum, haliyle çok şey gördüm ve yaşadım ama toplumun kayda değer bir kesiminin bu kadar kanıtsız, bu kadar dayanaksız, bu kadar uydurmasyon iddialarla bu kadar uzun bir süre avutulup kandırıldığını ilk kez görüyorum" diyen Ulugay şu değerlendirmeyi yaptı:

"İçerden bilgi alıp küpünü dövizle dolduranlar dışında kalan ve gelirini TL ile kazanan herkes büyük kayba uğramış ve enflasyon yüzde 20’lere tırmanmış ama hala "Tayyip Bey ekonomiyi iyi yönetiyor" diyenler var."

AKP iktidarının ekonomi politikalarını 2004’ten itibaren ele alan Osman Ulgay, "Erdoğan’ın 2018’de kendinden menkul faiz teorisini dünyaya ifşa etmesinden sonra tekrarlanan hatalarla muazzam bir çöküş yaşandı ülkemizin parasında. Enflasyon ise tırmandıkça tırmandı ve bir kısır döngüye girildi" ifadelerini kullandı.

Soros tartışmalarına da değinen Ulgay, yazısında şu değerlendirmelere yer verdi:

"2003 yılında Davos’ta Soros ile aynı masaya oturup ondan destek istediği bilinen Erdoğan’ın şimdi Kavala’nın serbest bırakılmasını isteyen 10 ülkenin büyükelçilerini kovmak istemesi ve konuyu Soros’a bağlaması da dikkatleri saptırarak ekonomideki fiyaskoyu örtmek için bulunmuş bir kurnazlık denemesi. Halen toplam serveti 6.8 milyar dolar olan 91 yaşındaki Soros’un bugünkü profiliyle ne gücü yeter "güçlü Türkiye"yi sabote etmeye ne de böyle bir niyeti var bence. Aslında 10 tane Soros bir araya gelse bugünkü yönetimin Türkiye’ye verdiği zararı veremez."

Öne Çıkanlar