Özel halk otobüslerinin dezenfektesi tercihe bırakıldı

Özel halk otobüslerinin dezenfektesi tercihe bırakıldı
'Belediye otobüslerini dezenfekte etmek yetmez, halk otobüsleri için de önlem alın.'

Antalya'da belediyeye ait otobüsler düzenli olarak dezenfekte edilirken, özel halk otobüslerinin dezenfektesi ise tercihe bağlı bırakıldı. 

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası otobüs sahiplerine yönelik, "Tüm kaptanlarımızın dikkatine akşam saat 23.30 – 00.30 arası erdem Beyazıt kültür merkezi arkasında araçları dezenfekte etmek için ekip olacaktır. İlaç firması ücret olarak 20 TL almaktadır. İlaçlama yaptırmak isteyen esnafımız aracını gönderebilir" şeklinde otobüs sahiplerinin isteğine bağlı olacak şekilde dezenfekte işleminin yapılacağını duyurdu.

480 özel halk otobüsünün bulunduğu Antalya'da Halkevleri 'isteğe bağlı dezenfekteye' tepki göstererek çağrıda bulundu. Halkevleri, "Belediye otobüslerini dezenfekte etmek yetmez, halk otobüsleri için de önlem alın" çağrısında bulundu.

Belediyenin ayrım yapmadan tüm araçları dezenfekte etmesini ve zorunlu olması gerektiğini vurgulayan Antalya Halkevleri , "Özel ve kamu otobüsleri diye ayrım yapmadan bütün otobüsler tek merkezden kayıtları tutularak her gün en az bir kere dezenfekte edilmelidir. Dezenfekte işlemi yaptırılmayan araç ulaşım hizmetinden men edilmelidir" şeklinde ifadede bulundu.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunan Halkevleri, "Ülkemizde de haftalardır önlem alınma çalışmaları sürerken özel halk otobüsleri sadece 13 Mart gecesi oda çok az bir kısmı dezenfekte edilmiştir. Oda yönetiminin attığı mesajdaki ‘isteyen esnafımız’ ibaresi korkunçtur. Dezenfektesiz araç ulaşım hizmetinden men edilmelidir" dedi. (Antalya Sokakları)

 

Öne Çıkanlar