Özgür Gündem davası için dayanışma çağrısı

Özgür Gündem davası için dayanışma çağrısı
'Hakikat arayışının ne denli kıymetli olduğunu bir kez daha güçlü bir şekilde ifade etmek için duruşma salonunda buluşmayı önemsiyoruz.'

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amacıyla bir günlük Eş Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstelendikleri için haklarında dava açılan ve yargılandıkları davadan beraat eden Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Artı Gerçek yazarı Ahmet Nesin hakkında verilen beraat kararının istinaf mahkemesi tarafından bozulması sonrası yeniden yargılama yapılacak. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 Şubat’ta yeniden görülecek dava için yazılı bir açıklama yaparak dayanışma çağrısında bulundu.

‘İFADE VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP ÇIKALIM’

Dayanışma çağrısının yapıldığı TİHV açıklamasında, "Yan yana durarak dayanışmayı büyütelim. İfade ve basın özgürlüğüne sahip çıkalım. Hakikat arayışının ne denli kıymetli olduğunu bir kez daha güçlü bir şekilde ifade etmek için duruşma salonunda buluşmayı önemsiyoruz" çağrısı yapıldı.

TİHV, duruşma günü Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapacaklarını duyurarak, insan hakları savunucuları, gazeteciler, tüm hak ve özgürlük mücadelesi verenlere yönelik saldırılara karşı mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar