Özlem Zengin sözlerini savundu: Ben bir olayla ilgili konuşuyorum, genellemiyorum

Özlem Zengin sözlerini savundu: Ben bir olayla ilgili konuşuyorum, genellemiyorum
Çıplak arama işkencesine ilişkin ifadeleriyle gündeme gelen AKP'li Zengin, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Çıplak arama işkencesine maruz kalan kişileri hedef alan ifadeleriyle tepki çeken AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Genel Kurul'daki ifadelerim Uşak içindir, bir olay içindir" açıklamasında bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis'te basın açıklaması düzenledi. Çıplak arama işkencesine maruz kaldığını beyan eden kadınlara, "Onurlu kadın, ahlaklı kadın bunu söylemek için bir sene beklemez" ifadeleriyle tepki çeken Zengin, söz konusu ifadeleri, "O kadına verilmiş bir cevaptır" şeklinde açıkladı.

"Bağırtılardan kendimi duyamıyorum o yüzden sesimiz yükseltiyorum" diyen Zengin, "Ben avukat olarak, mevzuattaki aramanın ne olduğunu gayet iyi biliyorum. ABD'de, Avrupa'da neyse bizde de aynı mevzuat var. Bu mevzuata dair bir şeyse varsa karşısında duracak ilk kişi benim. Ben söylediğim her şeyi somut veriler üzerinden söylüyorum" ifadelerini kullandı.

'BENİM BÜTÜN HAYATIM KADIN HAKLARINI SAVUNARAK GEÇTİ'

"Benim bütün hayatım kadınların haklarını savunarak geçti" iddiasında bulunan Zengin, "Ben Türkiye'de kadın mücadelesinde çok öncü işlere imza atmış birisiyim. Ben bu konuda çok açık yürekliyim. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye'deki kadınların özgürleşmesi adına yaptıkları sosyolojik bir devrim niteliğindedir" diye konuştu.

'GENELLEMİYORUM'

İtirazının 'terör örgütünün eylemine karşı' olduğunu savunan Zengin,. "Benim söylediğim sadece Uşak'la ilgilidir. Genel Kurul'daki ifadelerim sadece o kadınla ilgilidir. Ben toptan hiçbir şeyi reddetmiyorum. Ben bir olayla, bir milletvekiliyle ilgili konuşuyorum, genellemiyorum" dedi.

'TERÖR PROPAGANDASININ PARÇASI OLMAYIN'

Kendisini eleştirenlere, "Lütfen terörün bir parçası olmayın" diye seslenen Zengin, "Benim Uşak'la alakalı söylediğim itirazlar üzerine, küresel anlamda ne kadar yanlış varsa bana yüklemeye çalışanlara şunu söylüyorum, lütfen terörün bir parçası olmayın. Terör propagandasının parçası olmayın. Bu 'FETÖ'nün çok iyi planladığı, uygulayıcılarına teşekkür ettiği planlı programlı bir saldırıdır. Bu saldırının hedefi benim" ifadelerini kullandı.

Zengin, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da kendisini arayarak destek olduğunu belirtti. Zengin, "Emine Erdoğan aradı. Onun desteği çok önemli. Diğer partilerden arayıp amasız, fakat destek verenler oldu" dedi.

Öne Çıkanlar