Polis kayyım rektör protestosunda gözaltına alınan öğrencinin bacağını kırdı

Polis kayyım rektör protestosunda gözaltına alınan öğrencinin bacağını kırdı
Gözaltına alınıken polisler tarafından bacağı kırılan Deniz Baran Erbudak, 'İlk dizleri ile bastıklarında kırıldı, daha sonra birden fazla kişi basmaya başladı' dedi.

Ankara’da, Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım rektör atanmasını protesto eden öğrencilere yapılan polis müdahalesinde Devrimci Gençlik Dernekleri üyesi Deniz Baran Erbudak’ın bacağının kırıldı. İzmir Caddesi’nden eylemin yapılacağı Güvenpark’a doğru yürüyen öğrencilerin önü polis tarafından kesilerek "pandemi gerekçesiyle" müdahale edilmiş, 43 öğrenci de gözaltına alınmıştı.

Müdahale sırasında bacağı kırılan Erbudak, hastaneden taburcu olduktan sonra yaşadıklarını anlattı.

Müdahale esnasında birden fazla polisin bacağına dizleri ile bastığını ifade eden Erbudak, "İlk dizleri ile bastıklarında bacağım kırıldı hissettim daha sonra birden fazla kişi basmaya başladı. Gözaltına alındıktan sonra Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’ne götürüldüm orada muayene etmeden ‘bir şey yok’ dediler" diye belirtti.

Daha sonra Çankaya ilçesi 29 Mayıs Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını söyleyen Erbudak, tomografi sonucunda bacağında iki ayrı noktada kırık, çapraz bağlarının kopma ve çok sayıda lezyon olduğunun ortaya çıktığını, ilerleyen günlerde ameliyat edilebileceğini ifade etti.  

Uzun bir süre hastanede tutulduğunu belirten Erbudak, polislerin kendisine "2911’e muhalefetten" işlem yaptıktan sonra serbest bıraktığı bilgisini paylaştı. Erbudak, avukatları aracılığıyla ayağını kıran polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak. 

43 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

Gün içinde Güvenpark ve Yüzüncüyıl mahallelerinde yapılan kayyım rektör protestolarında 43 kişi darp edilerek gözaltına alınmıştı. Ankara emniyetinde haklarında "2911’e muhalefetten" işlem yapılan öğrenciler kentte bulunan farklı hastanelerde kontrolden geçirildikten sonra serbest bırakıldı.(MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar