Polisin darp ettiği yurttaş beyin kanaması geçirdi, 4 gündür yoğun bakımda

Polisin darp ettiği yurttaş beyin kanaması geçirdi, 4 gündür yoğun bakımda
Mehmet Yaman Fatih'te, polisler tarafından darp edilen yeğeni ve yengesini korumak isterken onlarca polisin şiddetine maruz kaldı.

İstanbul’un Fatih ilçesinde 15 Şubat Cumartesi günü polisler tarafından darp edilen yeğeni ve yengesini korumak isterken kendisi de polisler tarafından darp edilen Mehmet Yaman (52) isimli yurttaş, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 4 gündür yoğun bakımda. Aynı zamanda işkence sonucu sol tarafından felç geçiren Yaman’ın çok sayıda kaburgasının kırıldığı ve zedelendiği ortaya çıktı.

Olaya ilişkin görüşülen Yaman ailesi, yaşadıkları anları anlattı.

SOKAK ORTASINDA İŞKENCE

Mezopotamya Ajansı'ndan İdris Sayılgan ve Mehmet Aslan haberine göre, olay günü Muhammet Yaman (16), akşam saatlerinde babasının işlettiği marketten evine gitmek üzere ayrıldı. Yolda Yunus polislerinin kimlik sorduğu Yaman, kimliğini polislere teslim etti. Kimliğini teslim ettikten sonra polisler, "bu kimliği neden yenilemiyorsun" diye sert tepki göstererek, hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine Yaman polislere, "Neden öyle kızıyorsun" diye tepki gösterdi. Yaman’ın bu söylemleri üzerine polisler Yaman’a hakaret etmeye başladı. Küfür ve hakaretlerini sürdüren polisler Yaman’ı yere yatırıp önce biber gazı sıktı, sonra ters kelepçe takarak polis arabasına atıp işkence yaprı.

ÖNCE İŞKENCE SONRASINDA, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Uğradığı işkence sonucunda vücudunun değişik yerlerinde darp izleri oluşan Yaman, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro’da gözaltına alındı. Yapılanlar yetmezmiş gibi polislerin, Yaman hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Yaman ailesi, Haseki Devlet Hastanesi’nden darp raporu aldıklarını ifade etti.

HASTANEDE ÖNCE PROVOKASYON SONRA İŞKENCE

Yaman’ın gözaltına alındığını geç öğrendiklerini ve öğrenir öğrenmez Haseki Devlet Hastanesi’ne anne Güler Yaman ve Yaman’ın amcası Mehmet Yaman’ın gittiğini söyleyen Yaman Ailesi, "Bu daha çocuk nasıl böyle bir şey yapabilirsiniz?", "Telefonla arayıp bu hastanededir dediniz şimdi neden burada değil diyorsunuz" dememiz üzerine, Yaman’ın annesi Güler Yaman’ın koluna cop ile vurunca aile fertlerinin tepki gösterdiğini belirtti.

İŞKENCE NEDENİYLE BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Edinilen bilgilere göre takviye polislerin de gelmesiyle beraber, işkencenin dozu arttırarak devam ettirildi. Mehmet Yaman ise yengesi ve yeğenini korumak istemesi üzerine onlarca polis tarafından uzun süre cop, tekme, tokat, silah dipçiği ile darp edildi. Gördüğü ağır işkence sonucu komaya giren Mehmet Yaman, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Mehmet Yaman’ın kardeşi Habip Yaman, ağabeyinin hastaneye kaldırılırken, "onları korumak için kendimi üzerlerine attım" dediğini ifade etti.

5 GÜNDÜR BİLİNCİ KAPALI

Gördüğü işkence üzerine beyin kanaması geçiren Mehmet Yaman, 4 gündür yoğun bakımda, bilinci kapalı bir şekilde yatıyor. Birçok yerinde kırık ve morluklar bulunan Yaman’ın vücudunun sol tarafı felç olurken, çok sayıda kaburgasında da kırık ve zedelenme oluşmuş durumda.

Bu halde iken bile dün polislerin ifade almak için hastaneye geldiği ancak doktorların hastanın durumunun kötü olması nedeniyle polislerin talebini kabul etmediği ortaya çıktı. Aile, Yaman’ı günde 10 dakika görebiliyor.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Yaman ailesi, avukatları aracılığıyla işkenceci polisler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. (MA)

Öne Çıkanlar