Polisler alıkoydukları kargocuyu darp etti

Polisler alıkoydukları kargocuyu darp etti
'Yaşananları hak etmedim.'

Hakkari’de bir kargo şirketinde çalışan Eyüp E., kargosunu teslim ettiği polis eşinin şikayeti üzerine ifade vermeye gittiği emniyetten çıktıktan sonra sivil polis olduğunu belirttiği kişilerce alıkonularak darp edildi. Darp raporu alan Eyüp E. bu kişilerden şikayetçi oldu.
 
Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bir polisin kapı ziline yanlışlıkla basan Mustafa Bektaş’ı darp ederek ayağını kırmasının ardından benzer bir olay bu kez Hakkari’de yaşandı. Kentte 15 yıldır özel bir kargo şirketinde çalışan Eyüp E., dün öğle saatlerinde gelen kargoyu teslim etmek üzere kent merkezindeki polis lojmanlarındaki adrese gitti. 
 
Kargoyu teslim alan polisin eşi, bir süre sonra Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne giderek kendisine sözlü tacizde bulunduğu gerekçesiyle Eyüp E.’den şikayetçi oldu. Emniyete çağrılan Eyüp E., verdiği ifadesinde yönetilen suçlamayı reddetti. İfadesinin ardından polis otosuyla evine yakın bir noktaya bırakılan Eyüp E., iddiasına göre Fiat Doblo marka bir araçla önü kesilerek kar maskeli dört kişi tarafından zorla araca bindirildi ve araç içerisinde dakikalarca darp edildi.
 
Eyüp E. yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Yaklaşık 15 yıldır kargo firmasında çalışıyorum. Özel harekat polisine ait bir kargo vardı. Adrese gittim, birkaç kez kapıyı çaldım. Kimse kapıyı açmadı. Ben de kargo sahibinin numarasını aradım. Telefona Aybüke isimli bir kadın çıktı. Ben de ‘evde misiniz, bir kargonuz var size teslim edeceğim hanımefendi’ dedim. Sonrasında kapıyı açtı kargoyu teslim edip, oradan ayrıldım. Kısa bir süre sonra çalıştığım kargo şirketi beni aradı ve emniyete ifade vermeye gitmem gerektiğini söyledi. İfadeye gittiğimde, kargoyu teslim ettiğim kadına laf attığım söylendi. Benden şikayetçi olduğunu öğrendim." 
 
‘POLİSLER TARAFINDAN DARP EDİLDİM’ 
 
Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından polis aracıyla evine yakın bir noktaya bırakıldığını dile getiren Eyüp E., "Evime yüz metre mesafe kala araçtan indiğimde bizi takip eden beyaz Fiat Doblo marka bir araçtan sivil giyimli, yüzleri kar maskeli dört polis indi ve beni darp ederek zorla araca bindirdiler. Aracın içinde iki polis beni darp etti. O esnada oğlum yaşananları gördü ve ‘babamı bırakın’ dedi. Araçta darp edildiğimi gören oğlum bağırarak mahallelilerden yardım istedi. Mahallelilerin toplanması üzerine polisler beni araçtan atarak bölgeden uzaklaştı. Araçta dakikalarca darp edildim. Ağzım burnum kan içinde kaldı, sırtımda halen ağrılar var. Arkadaşlarım ve akrabalarımın yardımıyla hastaneye götürüldüm. 4 saat müşahede altında tutulduktan sonra darp raporunu alarak taburcu edildim. Bunların hepsi doktor raporunda mevcut" diye konuştu. 
 
ŞİKAYETÇİ OLDU
 
Kendisini darp eden polislerden şikayetçi olduğunu söyleyen Eyüp E. şunları kaydetti:

"Yaşananları hak etmedim. O yüzden doktorların burnumdaki kanı pansuman yapmalarını istemedim. Bu zulmü kamera karşısında herkesin görmesini istedim. Beni darp eden polislerden ve iftira atan polis ve eşinden şikayetçi oldum. Polisin eşi olan kadına ismiyle hitap edip ‘hanımefendi’ diye seslendim. Kesinlikle kadına laf atmadım." (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar