Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ndeki taciz iddialarını haberleştiren gazeteci yargılandı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ndeki taciz iddialarını haberleştiren gazeteci yargılandı
Gazeteci Gençağa Kafazlı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesindeki taciz iddialarını haberleştirdiği için bugün hakim karşısındayıdı.

Gazeteci Gençağa Karafazlı hakkında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde 2017 yılında ortaya çıkan taciz iddialarını haberleştirdiği gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Rize Temsilcisi ve gazeteci Gençağa Karafazlı; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde bir öğretim üyesinin öğrencileri taciz ettiğine ilişkin iddiaları haberleştirmişti. Önce haberlere erişim yasağı konmuş, daha sonra Karafazlı hakkında dava açılmıştı.

DAVA ERTELENDİ

Evrensel'de yer alan habere göre, Karafazlı hakkındaki yargılama, bugün Rize 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmada, mahkeme; tanıkların dinlenmesine karar verdi. Dava, 27 Eylül’e ertelendi.

'GAZETECİLİK GÖREVİNİ YAPMIŞTIR'

Duruşmanın ardından Rize Adliyesi önünde açıklama yapıldı. Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Recep Memişoğlu, şöyle konuştu:

"Gençağa Karafazlı, Rize’de yıllardır gazetecilik yapan toplumda gelişen olaylara karşı duyarlı Çağdaş Gazeteciler Rize Temsilcisi olan bir arkadaşımız. Gençağa Karafazlı, gazetecilik görevini yapmıştır. Ortada olan suç; öğretim üyesi, bir öğretmen öğrencilerini taciz etmiştir ve bu taciz kamuoyuna duyurulmuştur, kamuoyu da paylaşmıştır. Bu anlamda biz burada Rize’de demokratik kurum ve kuruluş olarak değerli insanlarla Gençağa Karafazlı’nın arkasındayız ve destekliyoruz."

'BEN BİR GAZETECİYİM GÖREVİMİ YAPTIM'

Bugün burada yargılanan kendisi olmadığını, aslında burada bugün düşünce ve ifade özgürlüğünün, gazeteciliğin yargılandığını söyleyen Çağdaş Gazeteciler Derneği Rize Temsilcisi Gençağa Karafazlı da şunları söyledi:

"Ne yapmış, Gençağa Karafazlı görevini yapmış. Nedir bu görev? Bu öğretim görevlisi hakkında kadın ve erkek öğrenciler şikâyette bulunmasına rağmen hiçbir yasal işlem yapılmıyor. Sadece ‘dikkat edin ilişkilerinize’ deniyor. Ama öğrenciler hakkında soruşturma açılıyor. Yani şikâyet eden hakkında soruşturma açılıyor, okullarından uzaklaştırma alıyorlar. 2017 yılından beri yaşanan bu mobbing ve taciz olaylarını yayınlamak kamuoyuna duyurmak bir gazetecinin göreviydi, ben de bu gazetecilik görevimi yaptım.

'ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLMASI GEREKİRKEN GAZETECİLER YARGILANIYOR'

Bu öğretim görevlisi hâlâ görev yapıyor. Aslında bugün burada yargılanması gereken, öğrencilerimize yani bizlerin çocuklarımıza tacizde ve mobbingde bulunan bu öğretim görevlisi olması gerekirken gazeteciler yargılanıyor. Biz kamuoyunun sesi olmaya, halkın sorunlarını ve taleplerini her türlü baskıya rağmen yazmaya devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar