Revend: Mesut Barzani, kendi çıkarları için Kürdistan’ın kapılarını Türkiye’ye açtı

Revend: Mesut Barzani, kendi çıkarları için Kürdistan’ın kapılarını Türkiye’ye açtı
Kürt siyasetçi Maki Revend, 'Mesut Barzani bugün ulusal bir ihanet içerisinde, 90’lı yıllarda da benzer ihaneti yaptı. Ama Kürtlerin iradesi bunları kıracaktır' dedi.

KDP’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak Kürdistan Federe Bölgesi’ne yönelik sınır ötesi operasyonuna katılmasıyla başlayan gerilim sürüyor. Federe Kürdistanlı siyasetçi Maki Revend, sınır ötesi operasyon ve KDP’nin tutumuna dair değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasını KDP kaynaklarına dayandıran Revend, KDP ve MİT tarafından sivillerin öldürülmesine dair plan yapıldığını söyledi.

‘BARZANİ AİLESİ KÜRDİSTAN'IN HER YERİNİ TÜRKİYE'YE AÇMIŞ DURUMDA’

Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik sınır ötesi operasyonların 30 yıldır devam ettiğini belirten Revend, "Savaş sadece tank ve toplardan ibaret değil. Güney Kürdistan’a yönelik ekonomik, psikolojik, sistematik bir şekilde savaş yürütülüyor. Bu Türkiye’nin Kürdistan’a yönelik yürüttüğü bilinçli bir politika. Barzani ailesi Kürdistan’ın her yerini Türkiye’ye açmış durumda. O nedenle şimdi yürütülen savaş, 30 yıldır yürütülen politikaların sonucudur. Mesut Barzani, kendi çıkarları için Kürdistan’ın kapılarını Türkiye’ye açtı, anahtarı Türkiye’ye teslim etti. Kürtler büyük bedeller ödedi, bu topraklarda Enfal Katliamı yaşandı, binlerce şehit verildi. Bu bedeller para için, kişisel çıkar için yok edilemez" dedi. 

‘BARZANİ VE ÇOCUKLARI TÜRKİYE'NİN MEMURLARI’

KDP Genel Başkanı Mesut Barzani, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’nin "Türkiye’nin memurları" olduğunu söyleyen Revend, "Barzani ve çocukları Türkiye’nin memurları olduğu için operasyona karşı çıkamazlar. Sen evinin kilidini düşmanına verirsen, ‘hayır’ diyemezsin. Ancak Kürt halkı, dört parçada irade sahibidir. Bazı kesimlerin kişisel çıkarları karşısında sessiz kalmayacaktır. Mesut Barzani bugün ulusal bir ihanet içerisinde, 90’lı yıllarda da benzer ihaneti yaptı. Ama Kürtlerin iradesi bunları kıracaktır" diye konuştu. 

KDP-MİT PLANI

Sınır ötesi operasyonda yeni planların olduğunu ve bu kez sivillerin hedef alınacağını dile getiren Revend, "MİT ve KDP, bu kez sivilleri öldürecekler ve PKK’yi sorumlu tutacaklar. KDP içinden bilgi aldım, 5 Haziran’dan sonra söyledim, bir gün sonra Dinarte’de bir ailenin evi basıldı. Ev sahibi, ‘PKK evimi bastı, beni öldürecekti ama kaçtım’ dedi. KDP bu kez bunu yapmaya çalışıyor ve insanları öldürmeye başlayacaklar. Bu yeni planları... Peşmergeleri öldürdüler, şimdi sivilleri öldürecekler. Bu şekilde ‘PKK sivilleri katlediyor' propagandası yürütecekler. Kürt halkı bu gerçekliği görmeli. MİT ve KDP bu planları devreye koymaya çalışıyor" şeklinde konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar