Rize Valisi'nden sel açıklaması: Biz alışkınız

Rize Valisi'nden sel açıklaması: Biz alışkınız
Rize genelinde etkili olan sağanak yağış sonucu birçok bölgede sel ve heyelanlar meydana geldi. Vali Kemal Çeber 'Bu çok büyük çaplı bir yağış ama biz alışkınız' dedi.

Rize’de etkili olan yağışın şiddetini artırması üzerine Çayeli ilçesinde debisi yükselen Şairler Deresi taştı. Taşmanın etkisiyle dere üzerindeki köprü ulaşıma kapatıldı.

Çevredeki çok sayıda aracın sular altında kaldığı sel nedeniyle Eski Pazar Mahallesi’ndeki apartmanların giriş katlarını su bastı. Şiddetli yağışın etkilediği Madenli beldesinde incelemelerde bulunan Rize Valisi Kemal Çeber, yağışın Çayeli ilçesi ve Madenli beldesinde yoğunlaştığını ifade ederek, "Son 24 saatte 250 kilograma yakın yağış aldık. Yani bu çok olağanüstü bir miktar. İş yerleri ve evlerin alt katlarında yoğun su basan yerler var ama Rize ili olarak biz bunlara alışkınız, bu çok büyük çaplı bir yağış ama alışkınız. Bütün kurumlarımız tedbirliydi. Ne kadar tedbiriniz de olsa doğa ile ancak bir yere kadar mücadele edebiliyorsunuz. Elhamdülillah can kaybımız yok, o bizim en büyük tesellimiz" diye kouştu. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar