Rusya ve Suriye güçleri, Kobane kent merkezine girdi

Rusya ve Suriye güçleri, Kobane kent merkezine girdi
Rusya'nın arabuluculuğunda Suriye Demokratik Güçleri ve Suriye arasında varılan anlaşmanın ardından Rusya ve Suriye silahlı birlikleri bugün akşam saatlerinde Kobane kent merkezine girdi.

ARTI GERÇEK- Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı askeri harekattan sonra Kürtlerin kontolündeki Kuzeydoğu bölgesine TSK, Suriye Milli Ordusu adını verdikleri silahlı gruplarla birlikte girmeye başladı.

Bölge hem karadan top atışlarına tutuldu hem de havadan savaş uçakları tarafından bombalandı.

Türkiye'nin askeri harekat alanı kapsamında belirlediği yerlerden biri de daha önce IŞİD saldırısından Suriye Demokratik Güçleri tarafından kurtarılan Kürt kenti Kobane idi.

Kobani'nin de muhtemel bir saldırının hedefi olacağı bekleniyordu ancak Suriye Demokratik Güçleri ve Şam yönetimi arasında gerçekleşen siyasi anlaşmanın ardından Kobani'de durum değişti. Varılan anlaşmaya göre Suriye ve Rusya silahlı kuvvetleri Kobani ve çevresinde konuşlanabilecakti.

Bugün akşam saatlerinde yayınlanan görüntülere göre Rusya ve Suriye ordusuna bağlı askeri güçlerin Kobane şehir merkezine giriyor. Görüntülerde askeri araçların üzerinde Rusya ve Suriye bayraklarının dalgalandığı görülüyor. Askerlerin gelişi ile birlikte halkın YPG lehine slogan attığı da görülüyor. 

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar