Sağlık Bakanlığı'ndan 'şehirler arası yolculuklarda dikkat edilmesi gereken tedbirler' videosu

Sağlık Bakanlığı'ndan 'şehirler arası yolculuklarda dikkat edilmesi gereken tedbirler' videosu
Sağlık Bakanlığı, Twitter hesabından şehirlerarası toplu taşıma araçlarında Coronavirus'ten (Covid-19) korunmak için dikkat edilmesi gerekenlerin yer aldığı bir video yayınladı.

Sağlık Bakanlığı, şehirler arası toplu taşıma araçlarında Coronavirus'ten korunmak için dikkat edilmesi gerekenlerin yer aldığı video hazırladı. Videoda, araca binerken ve araçtan inerken en az 2 metrelik sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiği belirtildi.

Bakanlığın Twitter hesabından paylaşılan videoda, otobüs, tren, uçak gibi toplu taşıma araçlarında Covid-19'a karşı yapılması gerekenler yer aldı.

Araca binerken ve araçtan inerken en az 2 metrelik sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğinin belirtildiği videoda, yolculuk süresince maskenin çıkarılmaması uyarısında bulunuldu.

Videoda, araçlarda mümkün olduğunca az yere dokunulması gerektiği ifade edilerek şu uyarılara yer verildi:

"Yanınızda alkol içerikli el antiseptiği bulundurun. Ellerinizi yıkayamadığınız durumlarda bu el antiseptiğini kullanın. Yolculuğunuz 2 saatten kısa sürecekse su hariç hiçbir şey yiyip içmeyin. Müzik ve televizyon yayını olan araçlarda kendinize ait kulaklık kullanın."

Öne Çıkanlar