'Sağlık emekçileri ödemelerden yararlandırılmıyor'

'Sağlık emekçileri ödemelerden yararlandırılmıyor'
Salgınla ön safta mücadele eden sağlık emekçileri büyük risk altında. Sağlıkçılar, hükümetin salgınla mücadele eden emekçilerin koşullarını iyileştirmeye yönelik adım atmamasına tepkili.

ARTI GERÇEK - Çin'de ortaya çıkan ve ardından Dünya’da hızlıca yayılan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) riski devam ediyor.  Türkiye’de de kısa sürede yayılan salgınla mücadelede en çok çabayı gösteren sağlık emekçileri oldu.  Salgınla en ön safta mücadele eden sağlık emekçileri hem sağlık hem de ekonomik açıdan büyük sorunlar yaşıyor. Hükümetin salgınla mücadele eden emekçilerin koşullarını iyileştirmeye yönelik adım atmaması tepkilere neden oluyor.

SAĞLIK EMEKÇİLERİ EN ÖN SAFTA MÜCADELE ETTİ

Diyarbakır Tabip Odası, SES, DİSK ve Tüm-İş Dicle Üniversitesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Yıldız Ok Orak okudu. Sağlık emekçilerinin anne, baba, eş, çocuklarını ve sevdiklerini görmeden salgına karşı canla başla mücadele etmeye devam ettiğini hatırlatan Orak, "Ne yazık ki Covid-19 tanısı ile yaşamını yitiren arkadaşlarımız oldu. Bu kadar fedakârlık ve mücadelemiz sonrasında maddi ve manevi beklentilerimiz hâlâ da karşılanmamıştır" dedi.

SAĞLIKÇILAR DESTEK BEKLİYOR

Sağlık Bakanlığı’nın "müjde" olarak açıkladığı üç ay süreyle tavandan ek ödeme vaadinin sorun yaratmaya devam ettiğini belirten Orak, şunları söyledi: "4/D statüsünde çalışan sağlık emekçileri hiçbir şekilde ödemelerden yararlandırılmamıştır. Taşeron statüsünde çalışan sağlık emekçileri ödemelerden yararlandırılmamıştır. Salgınla mücadele edilen bu dönemde, tüm sağlık emekçilerine kadro ve istihdam biçimi ayrımına bakılmaksızın tüm sağlık kurumlarında ayrımsız olarak çift maaş ödemesi yapılmalı, ek ödemeden tüm sağlık kurumları ve hangi statüde çalıştığına, kadrosuna, mesleğine, hizmet sınıfına vb. bakılmaksızın sağlık alanında çalışan tüm emekçileri kapsamalıdır. Bir yıl süresince yıpranma payı verilsin. Tüm sağlık emekçilerine 1 derece ilerleme verilsin. Bizler bu taleplerimizin karşılanması için hastanede çalışan tüm sağlık emekçileri olarak mücadeleye devam edeceğiz.  Yetkililerin bu taleplerimizi karşılamasını bekliyoruz."

Öne Çıkanlar