Sakık: Yeni bir çözüm sürecine ilişkin duyumlar alıyoruz

Sakık: Yeni bir çözüm sürecine ilişkin duyumlar alıyoruz
Kürt sorunuyla ilgili yeni bir çözüm süreci ihtimalinin olabileceğine dönük duyumlar aldıklarını söyleyen Sakık, 'Türkiye buna mecbur ve mahkumdur' dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya'nın yeni bir çözüm süreci başlayabileceği yönündeki açıklamalarını hatırlatan eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, "Biz de bu kouda duyumlar alıyoruz" dedi. 

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık Medyascope.tv'ye konuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin HDP'yi hedef alan ifadelerine yanıt veren Sakık, "Parti kapatmak çözüm değil, bugüne kadar dokuz partimiz kapatılmış, şimdi onuncu parti kapatılsın deniyor. HDP’yi de kapatırsanız biz de alfabede harf kalmasa bile harf satın alıp, yeni bir partiyi 24 saat içinde kurup örgütleyerek siyasal mücadelemize devam ederiz. HDP'nin kapatılmasının çözüm olmadığını en çok onlar da biliyor" dedi.

Türkiye'de yeni bir çözüm sürecinin başlatılabileceğine ilişkin duyum aldıklarını belirten Sakık, "Türkiye buna mecbur ve mahkumdur... Dün bu konuda Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'nın açıklamaları vardı, biz de bu konuda duyumlar alıyoruz. Olması gereken de budur" diye konuştu.

Dün Gazete Duvar'a konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, AKP'nin yeni bir çözüm politikasına hazırlandığını öne sürmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar