Salihli’de mevsimlik tarım işçilerine linç girişimi

Salihli’de mevsimlik tarım işçilerine linç girişimi
Salihli’de mevsimlik tarım işçiliği yapan işçiler ile köylüler arasında yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine işçiler linç edilmek istendi, bir işçi yaralandı.

MANİSA - Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Çökelek Köyü’nde mevsimlik tarım işçileri ile köylüler arasında yaşanan tartışma kısa bir sürede kavgaya dönüştü. Yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine 30 kişilik bir grup tarım işçilerine silahlarla saldırdı. Saldırıda tarım işçisi Ömer Saytekin kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralandı. Jandarmanın müdahale etmesi ile birlikte olaylar yatışırken, Saytekin ve beraberindekiler ile köylüler birbirlerinden şikâyetçi oldu. Saldırganlardan kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi. 

Konuya dair görüştüğümüz Saytekin, dün gece kaldığı çadıra giderken yaşanan yağış nedeniyle motosikleti ile Kamil Ü.nün arazisine yuvarlandığını söyledi. Tarlada çok az bir tahribat yaşandığını ve Kamil Ü.nün sabah yaşananlardan haberdar olması üzerine tarım işçileri ile görüştüğünü ve yaşananları kendilerine aktardıklarını söyledi. Kamil Ü.nün kendilerine hakaret etmeye başladığını öne süren Saytekin, kendilerine "Hepiniz Kürtsünüz. Hepiniz kırosunuz" diye bağırarak silahı ile ateş ettiğini belirtti. Şans eseri yaralanan kimsenin olmadığını belirten Saytekin, Kamil Ü. İle yaşadıkları tartışma sonrasında 30 kadar köylünün de devreye girerek kendilerine saldırdığını ve darp ettiklerini aktardı. Saytekin, şikayetçi olduklarını belirtirken, kafasında kırık ve çatlaklar olduğunu dile getirdi. 

Jandarmanın da kendilerini suçladığını ifade eden Saytekin, kendilerine orada ne işleri olduğunun sorulduğunu ve kanıt olarak sundukları kurşun kovanlarının da el sürüldüğü için delil olmaktan çıktığı söylenerek, gönderildiklerini belirtti. (dihaber)

Öne Çıkanlar