Sayıştay'dan dini etkinliklere fren

Sayıştay'dan dini etkinliklere fren
MEB'in düzenlediği dini etkinlikler yargı denetimine takıldı

ANKARA- Milli Eğitim Bakanlığı’nın sanat, bilim, kültür ve spor faaliyeti adı altında düzenlediği yüksek bütçeli etkinlikler Sayıştay denetimine takıldı. Ayrıca özel okullara "eğitim desteği" olarak aktarılan milyarlarca lira için ise gerekli denetimin yapılmadığı tespit edildi.

SORULARA YANIT GELMEDİ

Dini etkinlikler ve özele teşvik eleştirileri karşısında Sayıştay’a yeterli cevabı veremeyen MEB, lise düzeyindeki çocukların özel okullaşma oranındaki yüzde 6’lık hedefin 2 buçuk katına çıkmasına ise bir açıklık getiremedi.

'İÇERİK ELEŞTİRİSİ'

MEB’in "2016 yılında öğrencilerin yıl sonu başarı puanı ortalamaları artırmak" performans hedefi altında yer alan "Ortaokul ve liselerde öğretimde kullanılan Hz. Muhammed’in Hayatı ders kitapları zenginleştirilmiş kitap haline getirilecektir" faaliyeti eleştirildi. Bakanlığın "öğrenci başına yapılan harcama miktarı ile öğrencilerin akademik başarı puanları arasında doğru orantılı" savunmasını geçerli bulmayan Sayıştay, "Faaliyetlerin öğrenci başına yapılan harcamaları artıran ve bu nedenle öğrencilerin başarı puanını artıracak faaliyetler olmadığı değerlendirilmektedir" dedi.

Öne Çıkanlar