Sayıştay raporunda yer alan SGK'deki kanser ilacı skandalı: 5 başkan görevden alındı

Sayıştay raporunda yer alan SGK'deki kanser ilacı skandalı: 5 başkan görevden alındı
Sayıştay’ın hazırladığı ancak yayımlamadığı raporda, kanser ilaçlarının gümrükten giriş fiyatı ve satış fiyatı arasında farkın ortaya çıkması ardından, 5 başkanın görevden alındı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından SGK'dan 5 başkanın görevden alındığını duyurdu. Yavuzyılmaz, görevden alınan başkanları, "SGK Başkanı, İlaç Daire Başkanı, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı, SGK Tıbbi Cihaz Dairesi Başkanı, Yurtdışı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı" şeklinde sıraladı.

Sayıştay, söz konusu ilaçların gümrükten giriş fiyatları ile Türkiye’de izin verilen nihai satış fiyatları arasında 46.3 kata varan farklar tespit etti. Yani fiyatlar arasında yüzde 4 bin 530 kâr marjı bulunduğu görüldü. Raporda 12 ilacı ithal eden firmalar ile bu ilaçları satın alan firmaların yüzde 90’ının aynı firma olduğu belirtildi. İlaçların genellikle kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar olduğuna dikkat çekilen raporda "bu ilaçların pahalı ilaçlar olması nedeniyle kâr marjlarındaki çok küçük bir farkın bile hastanelere ve SGK’ye çok büyük maliyetle getiriyor" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar