Darp edilerek gözaltına alınan Migros işçileri: 'Bir ekmek parası vermek bu kadar zor mu?'

Darp edilerek gözaltına alınan Migros işçileri: 'Bir ekmek parası vermek bu kadar zor mu?'
Gözaltına alınan 68 Migros Depo işçileri serbest bırakıldı. İşçiler polis şiddetini anlatırken, 'Bu darp işçiye hakarettir' dedi.

+GERÇEK- Migros'un sahibi Tuncay Özilhan'ın evinin önünde eylem yaptıkları sırada gözaltına alınan bir grup Migros Depo işçileri, Vatan Emniyetteki ifadelerinin ardından muayene için getirildikleri Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde serbest bırakıldı. Serbest kalan işçiler darp edilerek gözaltına alındıklarını vurguladı. Birçok işçinin vücutlarında darp izleri meydana gelirken bir işçinin boğazı sıkılarak tırnak izleri meydana gelmiş.

Geriye kalan işçilerin ise ifade işlemlerinin tamamlandığı muayenenin ardından serbest bırakılacakları belirtildi.

Serbest bırakılan Migros Depo işçisi Ramazan Arpacı, Tuncay Özilhan'ın ikamet ettiği yerde yapacakları açıklama sırasında yaşananları, gözaltı süresini anlattı. Birkaç polis tarafından "Üzerime atladı" diyerek darp edilip gözaltına aldığını ifade eden işçi Arpacı, 500 polisle etraflarının çembere alındığını söyledi. "Bir ekmek parası vermek bu kadar zor mu?" diye soran Arpacı, yaşanılan durumu "Çok kötü bir durum" olarak gördüğünü söyledi ve Migros'u boykot etmek çağrısında bulundu.

İşçi Ferhat Akdin, gözaltına alırken darp edildiklerini ve işçilere yönelik bu şiddeti kabul etmeyeceklerini söyledi. Akdin, "Bu (darp) işçiye bir hakarettir. Buradan halka sesleniyorum. Bugün gözaltına alınan sizin işçilerinizdir. Her işçi bir annenin bir babanın evladıdır. Burada ailesine bakamayan, ailesini geçindirmeyen işçiler var ve 257 işçi işinden oldu. İnsanlar sefalet için de. Desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu.

'YETMİŞ İŞÇİNİN İŞ BAŞI YAPTIĞI YALAN'

Migros, gözaltılar sonrası kamuoyunda tepki yükselirken, 70 işçinin işbaşı yaptığına dair açıklama yayınladı. Şirketten yapılan açıklamada ‘Kapımız açıktır' çağrısına 70 kişinin karşılık verdiği ve görevinin başına geri döndüğü aktarıldı. Ancak DGD-SEN Örgütlenme Uzmanı Murat Bostancı, söz konusu duruma ilişkin açıklama yaparak, 70 işçinin işe iade edilmediği söyledi.

Bayrampaşa Devlet Hastanesi önünde işçilerle birlikte bir açıklama yapan Murat Bostancı, "Migros yapmış olduğu açıklamada '70 işbaşı yaptı' diye teşekkür ediyor. Kendi hatasını ve suçunu bastırmak için böyle bir açıklama yapıyor. İşçilerin Özilhan'ın evinin önünde darp edilerek gözaltına alınma gerçeğini saptırmak için yapılan bir açıklama. 70 işçinin iş başı yaptığı yalan" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar