Sibel Hürtaş 3 gündür gözaltında

Sibel Hürtaş 3 gündür gözaltında
Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş'ın gözaltı kararına yapılan itiraz savcılık tarafından reddedildi.

ARTI GERÇEK - Gazeteciler Nurcan Baysal ve İshak Karakaş'la başlayıp Artı Gerçek Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş, Mezopotamya Ajansı muhabiri Hayri Demir ve Seda Taşkın'la devam eden sosyal medya gözaltılarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İLGİLİ HABER: NURCAN BAYSAL SERBEST BIRAKILDI

Seda Taşkın tutuklanırken, Afrin'e ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan gazetecilerden T24 yazarı Nurcan Baysal serbest bırakıldı. Diğer gazeteciler hala gözaltında.

'GÖZALTI KARARINA YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ'

Hazırladığı Afrin haberlerini sosyal medyada paylaştığı için gözaltına alınan Sibel Hürtaş'ın avukatı Nuray Özdoğan'ın gözaltı kararına yaptığı itiraz, savcılık tarafından reddedildi.

İLGİLİ HABER: GÖZALTI GEREKÇESİ: YAPTIĞI HABERLERİ PAYLAŞMAK

Savcının dosya hakkında kısıtlılık kararı getirdiğini belirten Özdoğan, soruşturmanın 'örgüt propagandası' kapsamında başladığını, gözaltı gerekçesinin ise, 'PKK, PYD, YPD IŞİD'e karşı düzenlenen Afrin operasyonu hakkında sosyal medyada suç ihtiva eden paylaşımlarda bulunmak' kapsamında olduğunu söyledi.

GÖZALTI KARARI HUKUKA UYGUN DEĞİL

İddia edilen suçun haberlerden ibaret olduğunu belirten avukat Özdoğan, "Gözaltı işlemi hukuka uygun değil, gazetecinin haberleri belli, gözaltından beklenebilecek bir fayda yok gözaltında tutulması için sebep yok alıkoyma işleminin kaldırılma talebini bildirdik. Delil karartamaz zaten gönüllü olarak haberlerini paylaşmış. O nedenle bu gözaltı hukuka uygun değildir." dedi.

Öne Çıkanlar