Silifke'ye haremlik-selamlık plaj

Silifke'ye haremlik-selamlık plaj
Silifke’de ‘doğa harikası’ olarak tanımlanan 190 dönümlük koya, haremlik-selamlık plajlar ve 30 villa yapılacak. Karara tepki gösteren CHP'li Atıcı olay yerinde incelemelerde bulundu.

GÜNCEL - Mersin Silifke’de ‘doğa harikası’ olarak tanımlanan 190 dönümlük koya, ‘harem-selamlık plajlar’ yapılacak.

İddia CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'dan geldi. 

Daha önce de soru önergesiyle Meclise taşıdığı iddiayı yerinde inceleyen Atıcı, koyun Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca 29 yıllığına özel bir şirkete kiralandığını ve şirketin ilk iş olarak koydaki ağaçları kestiğini söyledi.

İhaleyi kazanan Notus Eğitim Hizmetleri Turizm A.Ş. ise 2 ayrı plaj konusunda kendini ‘Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz’ sözleriyle savundu. Yeşilovacık Mahallesi’ndeki doğal güzelliklerin hem deniz, hem ormanın talan edildiğini belirten Atıcı, "Çam ormanlarının denizle buluştuğu ve iki doğal koyun iç içe olduğu bu güzellikler son günlerde iş makinelerinin esareti altında kalmıştır. Orman alanında 3’er katlı en az 30 villa yapılacak. Ruhsat verilmediği halde inşaat faaliyetlerinin başlamıştır" dedi.

'AĞAÇLAR KESİLİP 30 VİLLA YAPILACAK'

Bakanlığın 29 yıllığına kiraya verdiği bölgeye 3 katlı 30 villa yapılacağını söyleyen Atıcı, proje için çok ağaç kesildiğini ve hala kesileceğini belirtti: 
"Burası Türkiye ve dünyanın en güzel en bakir koylarından bir tanesidir. Bu koyun sağı ve solu ayrı plaj olarak değerlendirilebilir. Bu villaların yapılması için de bu yollarında açılabilmesi içinde birçok ağaç kesilmiş ve kesilecek" 

‘VİLLA DEĞİL, KIR EVİ YAPILACAK’

İhaleyi alan Notus Eğitim Hizmetleri Turizm A.Ş. yetkilisi Engin Yeniçeri de arazide incelemeler yapan CHP'li Atıcı’nın yanına gelerek bilgi verdi. Zaman zaman Atıcı ile tartışan Yeniçeri, "24 kişinin girdiği ihale sonucunda yıllık 170 bin TL bedel ile aldım. Bu ihale A tipi konaklamalı mesire yeri diye geçer. Sayın vekilimin bahsettiği villalar ormanın tanımı ile kır evi olarak geçer. Olduğu gibi halka açıktır. Ağaçların kesilmesi söz konusu değildir, sadece budama yapılmıştır" açıklamasında bulundu.

'KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ'

Tesisin halka açık olacağını da anlatan Yençeri, 'harem-selamlık' plaj iddiası için de "Bu uygulamayı kadınlara pozitif ayrımcılık olarak düşünüyorum. Ben ormanın verdiği sözleşme harici hiç bir şey yapamam, bana önerilen bütün yapıların metre karesi yüksekliği ebadı her şey bellidir. Yani ben kendi kafama göre bir şey yaparsam eğer orman benim sözleşmemi iptal eder" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar