Şimdi de Eskişehir yanıyor

Şimdi de Eskişehir yanıyor
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki karaçam ormanında yangın çıktı. Havadan ve karadan yapılan müdahalelere rağmen orman yangını kontrol altına alınamadı.

Neredeyse her geçen saatte bir çıkan orman yangınlarına Eskişehir’de eklendi. Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın 5 saati aşkın süredir devam ediyor.


Orman yangınının söndürülmesi için Yapıldak köyü halkı da destek veriyor.

'PİKNİKÇİLERDEN KAYNAKLANDI' İDDİASI

Seyitgazi ilçesine yaklaşık 22 kilometre mesafedeki Gökçegüney ile Yapıldak Mahalleleri arasında kalan ormanlık alanda, saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri çok sayıda arazöz ve helikopterle söndürme çalışmalarına başladı. Ormandan çıkan duman gökyüzünü kaplarken, yangın rüzgarın etkisiyle yayılmaya başladı.

Yapıldak köyünde oturan Seydi Kanat, yangının piknikçilerden kaynaklanmış olabileceğini belirterek, "Çok büyük bir yangın var şu anda orada. Benimde bu bölgenin insanı olarak içim yanıyor. Hepimiz çok üzgünüz. Devletimiz tüm imkanlarıyla yangına müdahale ediyor. Köylüler de  destek veriyor" dedi. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. (DHA)

Öne Çıkanlar