Sinoplu esnaf: Üretici ülkeyiz, 25 liraya biber, 15 liraya domates yiyoruz, bu normal mi?

Sinoplu esnaf: Üretici ülkeyiz, 25 liraya biber, 15 liraya domates yiyoruz, bu normal mi?
Pazar esnafı yaşadıkları ekonomik sıkıntıları anlatarak ürünlerin yüksek fiyatlı olmasına tepki gösterdi.

Sinoplu pazar esnafı Oğuzhan Yıldırım, "Durum çok kötü. Ülkemizin sonu nereye gidiyor belli değil. Mazot olmuş 15 lira. Elektrik Üretici ülkeyiz, 25 milyona (liraya) biber yiyoruz. Bu normal bir şey mi? 15 liraya domates mi olur?" dedi.

Sinop’taki pazar yeri esnafı, sorunlarını ANKA Haber Ajansı’na aktardı.

Esnaf Oğuzhan Yıldırım, şunları söyledi:

"Ekonomik olarak çok kötü. Sıkıntıdayız. Faturalarımız geldi. Burada kullandığımız ayda 6 gün 10 tane ampul... Aylık 4 milyar (bin TL) fatura geldi bize. Durum çok kötü. Ülkemizin sonu nereye gidiyor belli değil. Mazot olmuş 15 lira. Elektrik bu şekildeyken bu insanların ilerleme şansı yok. Üretici ülkeyiz, 25 milyona (liraya) biber yiyoruz. Bu normal bir şey mi? 15 liraya domates mi olur? Allah yar ve yardımcısı olsun olmayanların. Bu ülkede her türlü her şey artar. En çok da hırsızlık, gasp bunların artacağını düşünüyorum." 

"MAZOTU, GÜBRESİ ALDI BAŞINI GİTTİ"

Pazar esnafından Ali Ektin Duman ise şöyle konuştu:

"Ekonomik sıkıntılarımız mazot, gübre gibi şeyler. İşçi paraları çok aşırı derecede pahalı. Ateş pahası her şey. Müşterinin de getirdiğimiz mallarda alım gücünde bunaldığını görüyoruz. Biz de mağdur kalıyoruz. Müşteri de mağdur kalıyor. Müşteriye de bir şey diyecek halimiz yok. Onun için yapacak bir şeyimiz yok. Mecbur bu şekilde gideceğiz. Ekonomi düzelmediği sürece bu şekilde gideceğiz. Her şey çok pahalı. Bafra’dan malı alması zor. Burada da satması zor. Müşterinin alım gücü yok. Onun için müşteri de mağdur kalıyor. Biz de mağdur kalıyoruz. Mazotu, gübresi aldı başını gitti."

"YEMEDEN AÇ ÖLECEĞİZ"

Vatandaş Cihan Özkan ise "Neresi uygun diye dolaşıyorum ama hiçbir yerde alım gücümüz yok. Tok olsak bir şey değil. Yemeden aç öleceğiz" dedi. (ANKA)

Öne Çıkanlar