Şırnak’ta Kobanê Davası açıklamasına polis müdahalesi: 5 kişi gözaltına alındı

Şırnak’ta Kobanê Davası açıklamasına polis müdahalesi: 5 kişi gözaltına alındı
HDP İl Örgütü’nün yapmak istediği açıklamaya müdahale eden polis 5 kişiyi gözaltına aldı. Açıklama müdahaleye rağmen sürdü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü il ve ilçe yöneticileri, kent Milletvekili Nuran İmir ve Barış Anneleri ile çok sayıda kişi Kobanê Kumpas davasına ilişkin Cumhuriyet meydanında yapmak istediği açıklamaya polis "Valiliğin yasak kararı" gerekçesiyle izin vermedi. Müdahaleye tepki gösteren kitle "Baskılar bizi yıldırmaz" sloganlarıyla yürümek istedi. Polis, plastik mermi ve biber gazıyla kitleye müdahale etti. Yapılan müdahalede HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Kamuran Demir, Uludere ilçe Eşbaşkanı Zilan Yaman, HDP Silopi ilçe yönetici Tuncay İnal, Kumçatı Beldesi Eşbaşkanı Zozan Deniz ve yurttaşlardan Dursun Çakır gözaltına alındı.

Müdahale esnasında İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen ve Silopi İlçe Eşbaşkanı Asuman Külter fenalık geçirdi.

‘HER YERDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Bütün engellemelere rağmen il örgütü önünde bir araya gelen HDP’liler, burada açıklama yaptı. Milletvekili Nuran İmir, saldırılara karşı mücadele vurgusu yaparak, "Olağanüstü bir yaklaşım ve kinle karşı karşıya kaldık. HDP, kumpas davasına ilişkin bir açıklama yapmak istedik. Ve bu anayasal temel hakkımız valilik tarafından yine gasp edildi. Partimize ve mücadelemize yönelik kumpaslar devam ediyor. Sokakta, mecliste, seçimlerde ve sandıklarda iradesi kırılamayan HDP’ye karşı dünyanın hiç bir yerinde görülmeyen bir düşman hukuku uyguluyorlar. Milyonların iradesini temsil eden eşbaşkanlarımız, halkımızın kadın mücadelesinin öncüleri cezaevlerinde rehin tutuluyor. Kimse bu halkın seçilmişine, yöneticisine hakaret edemez ve bu cürette bulunamaz. Bu baskılar bizi daha çok güçlendirecek. Bizi sokaklardan alamazsınız, bu kent bizim, bu sokaklar bizim ve her yerde olmaya devam edeceğiz" dedi.
 
İmir, sabah saatlerinde Batman’da gözaltına alınan 15 Kürt siyasetçi kadının durumuna dikkati çekerek, "Batman’da kadın mücadelesi öncülüğünde yıllarını veren 15 kasın arkadaşımız gözaltına alındı. Bu yöntem çözüm değildir. Bu sadece ne ülkeyi kaosa götürmektir. Bu karar tükenmiş bir siyasetin sonucudur. Bu saldırılar çürümüş politikaların sonucudur" diye konuştu.
 
'HDP’NİN KAPATILMASI İÇİN GEREKÇE HALİNE GETİRİLEN OPERASYON ZİNCİRİNİN BİR HALKASIDIR'

Ardından basın metnini okuyan HDP İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ, "Kobanê kumpas davası, DAİŞ çetelerine karşı Kürt halkının destansı direnişine tahammül edemeyen AKP-MHP faşist iktidarının yargı eliyle Kürtlerden intikam alma davası ve aynı zamanda HDP’nin kapatılması için gerekçe haline getirilen operasyon zincirinin bir halkasıdır" diye belirtti.
 
Açıklama "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla son buldu. (MA)

Öne Çıkanlar