Şova dönüştürülen dağıtıma tepki: Patates soğan utandı, bunlar utanmadı

Şova dönüştürülen dağıtıma tepki: Patates soğan utandı, bunlar utanmadı
'Acilen Berat Albayrak'ı Tarım Bakanı yapın. Patates rezervini de eritsin. Erdoğan'a Mercedes, ümmetine patates...'

Ekonominin ‘sorumlusunun’ kendisi olduğunu her fırsatta söyleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, üreticinin elinde kalan patateslerin ihtiyaç sahibi yurttaşlara dağıtımının resmi törenlerle şova dönüştürülmesi büyük tepki çekti. Yurttaşlar, "Patates utandı, soğan utandı bunlar utanmadı" dedi.

Tarım Bakanlığı'na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından üreticiden temin edilen patates ve soğanların dağıtımı şova dönüştürüldü. Artı Gerçek’ün dün gündeme getirdiği Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan'ın bir vatandaşa patates çuvalı verdiği ana ait fotoğraf ile İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek'in patates dağıtım törenini paylaşması tepki çekti.

ÖNDE SIRA SIRA MİKROFONLAR, ARKADA ÇUVAL ÇUVAL PATATESLER

İstanbul Vali Yardımcısı Gevrek, patates dağıtımı sırasında çekilen bir fotoğraf paylaştı. Dağıtım sırasında iktidara yakın medyanın mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

‘PATATES SOĞAN UTANDI, BUNLAR UTANMADI’

Sözcü’nün haberine göre önce aç ve yoksul bırakılıp, ardından patates soğan dağıtılmasını değerlendiren birçok vatandaş ise şu yorumları yaptı: "3 ay önce uzaya gitmekten bahseden iktidar bugün patates-soğan dağıtıyor. Devlet görevlileri utanmadan patates çuvallarıyla fotoğraf çektiriyorlar. 1.3 milyon ton patates depoda çürüyor. Acilen Berat Albayrak'ı Tarım Bakanı yapın. Patates rezervini de eritsin. Patates utandı, soğan utandı ama bunlar utanmadı… Erdoğan'a Mercedes, ümmetine patates."

MUHALEFETTEN TEPKİ: HALKI BİR ÇUVAL PATATESE MUHTAÇ HALE GETİR SONRA ŞOV YAP

Türk bayrağı asılmış patates taşıyan TIR'ların görüntüleri isyan ettirdi. CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, görüntü ve fotoğrafların, tükenmişliğin simgesi olduğunu söyledi. Erdem, "Sizin yardımlaşma anlayışınız bu mu? Halkımızı bir çuval patatese muhtaç hale getirip, sonra patates verirken şov yapmak. Tükenmişliğin özeti" dedi.

İYİ Partili Lütfü Türkkan ise "İşlerin iyi olduğu ülkelerde Cumhurbaşkanı; ‘satılmayan patates ve soğanı fakire fukaraya, dağıtıyoruz' cümlesini kurmaz. Çünkü işlerin iyi gittiği ülkelerde vatandaş patatesi kendisi alabilir" ifadelerini kullandı. İYİ Partili İbrahim Özkan da "Depolardaki filizlenmeye ramak kala dar gelirlilere dağıtılacak patates ve soğanların dağıtım törenindeler! Çadırlarda ‘Varlık' kuyrukları oluşmasın diye kamyon kasasından dağıtım yapıyorlar" dedi.

AKP'DEN DE TEPKİ GELDİ

Patates soğan dağıtımının şova dönüştürülmesine AKP’li bir isimden de tepki geldi

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar da, "Bir hadsiz çıkıp bu insani tavrı şovuna malzeme yapıyor. Bir çuval patatesle poz vermek, neyin nesi? Yapmamız gereken çok iş var, çook!" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar