Suriyeli sanatçı koronavirüsü çakıl taşlarıyla anlattı

Suriyeli sanatçı koronavirüsü çakıl taşlarıyla anlattı
'Deniz kabuğu sanatçısı' lakabıyla bilinen Suriyeli sanatçı Nizar Ali Bedr koronavirüsü ve yarattığı etikiyi sanatına taşıdı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen yeni tip koronavirüsü (Covid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde hayat yavaşlarken virüs ve salgının yarattığı etki sanatçıların yaratımına da yansıdı. Suriyeli sanatçı Nizar Ali Bedr de sanatıyla farkındalık yaratmayı bırakmayanlardan.

"DENİZ KABUĞU SANATÇISI"

Indepnedent Türkçe'de yer alan habere göre, en güzel çakıl taşları ve deniz kabuklarını Suriyelilerin mültecilik ve göç gibi insani meselelerin hikayelerini anlatan tablolara dönüştüren Bedr, "Deniz kabuğu sanatçısı" lakabıyla biliniyor.

Salgının tüm dünyayı sarstığını söyleyen Bedr, insanların bu konuda çıkarılan kararlara ve sosyal izolasyona uymalarını temenni ettiğini söylüyor. Bedr, "Amacım insanlığa vermek istediğim mesajı en basit şekillerde ulaştırmak" diyor.

Tüm dünyayı saran salgını çakıl taşlarıyla tablolarına yansıtan Bedir, bu tabloları sosyal medya aracılığıyla paylaşıyor. Böylece karantina şartları altında yaşayan pek çok insan, bu eşsiz eserlere ulaşabiliyor.

Tablolarından  birinde renk renk çakıl taşlarından oluşturduğu bir insan, sırtındaki koronavirüsün ağırlığıyla zor yürüyor.

 

Öne Çıkanlar