Suudi güvenlik heyeti konsolosluğa geldi

Suudi güvenlik heyeti konsolosluğa geldi
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin Suudi Arabistan tarafından görevlendirilen heyet İstanbul'a geldi.

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin soruşturmaya katılmak üzere Suudi Arabistan tarafından görevlendirilen heyetin İstanbul'a ulaştığı belirtildi. 10 kişiden oluşan güvenlik heyeti, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na giriş yaptı. Güvenlik önlemleri eşliğinde konsolosluğa gelen heyet, gazeteciler tarafından görüntülendi.

İLGİLİ HABER: KAŞIKÇI İDDİASI EN CİDDİ DİPLOMATİK KRİZİN HABERCİSİ'

İLGİLİ HABER: 'BARBAR BİR ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLDÜ'

SUUDİ ARABİSTAN BAŞKONSOLOSLUĞUNDAN YENİ AÇIKLAMA

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu önceki gün konsolosluğa girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Washington Post muhabiri Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait twitter hesabından yapılan açıklamada, "Suudi Arabistan Krallığı, İstanbul  Başkonsolosluğu'nda resmi bir kaynak, Reuters Haber Ajansı tarafından yayınlanan ve Türk yetkililer kaynak olarak gösteren açıklamalarnda, Suudi vatandaşı Jamal Khashoggi'nin İstanbul'daki  Suudi Konsolosluğu'nda öldürüldüğüne dair suçlamaları reddetti.

Kaynak, bu temelsiz suçlamaları şiddetle reddetti ve bu ifadelerinin konuyu vakıf olan veya gerçek bir Türk yetkililer tarafından  yapıldığını sorguladı. Kaynak, Suudi yetkililerinden oluşan güvenlik bir heyeti, Suudi tarafın talebi ve Suudi vatandaşı Jamal Khashoggi'nin ortadan kaybolmasına ilişkin soruşturmalara katılmak için kardeş Türk tarafının rızasıyla cumartesi günü İstanbul'a geldiğini belirtti. Kaynak, Krallığın, nerede olurlarsa olsunlar vatandaşlarının güvenliği konusundaki üstün hassasiyetini ve özenini vurguladı" denildi.

ERDOĞAN:  ÜLKEMİZDE OLMUŞ OLMASI ÇOK VAHİM

AKP 27'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kaşıkçı'ya ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasının ilgili kısmı şöyle: "Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nin Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra ortadan kaybolması ve öldürüldüğüne ilişkin iddialar işin polisiye, istihbarat takibi var. Özellikle havalimanlarından giriş-çıkışlar inceleniyor. Savcılık ne gibi bir açıklama yapacak, ısrarla bekliyoruz. Bunun ülkemizde olmuş olması çok üzücü. Cemal Bey benim çok eskiden tanıdığım bir gazeteci, bir arkadaşımız. Beklentim hala iyi niyetli. İnşallah o arzu etmediğimiz durumla karşı karşıya kalmayız. Cumhurbaşkanı olarak takibindeyim, kovalıyorum, buradan çıkacak sonuç neyse onu da dünyaya bizler bildireceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar