Taliban, Batılı ülkelerle çalışan Afganların kapılarına not bırakıyor: Ya teslim olun ya da ölün

Taliban, Batılı ülkelerle çalışan Afganların kapılarına not bırakıyor: Ya teslim olun ya da ölün
İngiliz medyası, Taliban’ın, Batılı ülkelerle çalışan Afganların yaşadığı evlere mektuplar bıraktığını ve örgütün mahkemelerine teslim olmalarının emrettiğini yazdı.

Foto: AFP


ABD askerlerinin tahliyelerinin bugün itibariyle tamamlanmasıyla Afganistan'da bir dönem resmen sona erdi.

20 yıl sonra iktidarı ele geçiren Taliban örgütü, ülkenin büyük bir bölümünde kontrolü sağlamış durumda. Taliban örgütünün yeni iktidar dönemi dünya genelinde başta kadınlar olmak üzere insan hakları ihlalleri konusunda endişelere neden olurken, ülkeden rahatsız edici haberler de gelmeye devam ediyor. Hürriyet’in İngiliz medyasından aktardığı habere göre, Taliban, son 20 yıllık dönemde Batılı ülkelerle çalışanların kapılarına mektup asıyor. Habere göre, Taliban 'haçlılar için çalışan' olarak tanımladığı bu kişilere mektuplarla 'Ya teslim olun ya da ölün' mesajı veriyor.

‘TALİBAN MAHKEMELERİNE TESLİM OLUN’ EMRİ

Söz konusu mektupta, Batılı ülkelerle çalışanların Taliban mahkemelerine teslim olmalarının emredildiği aktarıldı.

Bu mektubu alanlardan birisi olduğu belirtilen ve Camp Bastion'da pistin inşa etmesine yardım eden 34 yaşındaki altı çocuk babası Naz Daily Mail'e konuştu.

‘TESLİM OLURSAM İNFAZ EDECEKLER’

İngiltere'ye sığınma başvurusu yapan ancak olumsuz cevap alan Naz, "Mektup resmiydi. Üzerinde Taliban'ın damgası vardı" dedi. "Mahkemeye gidersem ölüm cezası alacağım" diyen Naz, "Teslim olmazsam beni infaz edecekler. Bu yüzden saklanıyorum ve kaçmanın bir yolunu arıyorum" ifadelerini kullandı.

MEKTUPTAKİ İFADE: ‘KAFİRİN CASUSU’

Eski bir İngiliz askeri tercüman olan başka bir Afgan ise mektupta 'kafirin casusu' olarak nitelendirildiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar