Tanju Özcan'dan erken seçim taktiği: 11 vekil istifa etsin, TBMM seçime gitsin

Tanju Özcan'dan erken seçim taktiği: 11 vekil istifa etsin, TBMM seçime gitsin
Bolu Belediye Başkanı Özcan '11 tane cesur milletvekili lazım. 11 vekil istifa ederse 30 milletvekiline ulaşacak boşalan koltuk sayısı. TBMM bu durumda ara seçim yapma kararı alacak' dedi.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, erken seçim kararı alınması için 11 milletvekilinin istifa etmesini önerdi. Özcan, bu durumunda boş koltuk sayısının 30'a ulaşacağını ve ara seçim kararı alınmak zorunda kalınacağını belirterek muhalefete çağrı yaptı. Özcan, "Şu kardeşinize güvenin, siyasi hayatı halkın içinde geçti bu kardeşinizin. Diyorum ki, milletin sesini iyi duyabilen, hayatı halkın içinde olsan siyasetçi olarak diyorum ki, ben artık bitti diyorsam bu iş bitmiştir. Haydi bir cesaret. Liderler tamam derse, millet adına 11 vekil arkadaşımız gövdesini taşın altına koyacaktır" ifadelerini kullandı.

Basına açıklamalarda bulunan Özcan, "11 tane cesur yürekli milletvekili lazım. 11 milletvekili istifa ederse 30 milletvekiline ulaşacak boşalan koltuk sayısı. TBMM bu durumda ara seçim yapma kararı alacak. Bu 11 cesur yürekli kim olabilir? Ankara 1. bölgeden bir arkadaşımız, İzmir'de iki bölge var, birer kişi, Aydın, Muğla, Eskişehir, Kırklareli, Balıkesir, Hatay'dan birer arkadaşımız" şeklinde konuştu.

'ERDOĞAN TIPIŞ TIPIŞ GİDECEK'

Erdoğan için ‘tıpış tıpış gidecek’ ifadelerini kullanan Özcan, devamında şunları söyledi:

"Muhalefet liderleri bu çağrıma kulak verirlerse, 'artık yeter, Türk milletini bu esaretten kurtarmak lazım, insanlar aç, ülkenin sorunları benim koltuğumdan daha önemli, benim bekamdan daha önemli' diyen 11 cesur sürekli vekil çıkarsa, ara seçimde Türkiye seçmeninin yüzde 56'sı oy kullanacak. Bu yüzde 56, 30 milletvekili için sandık başına gidecek. Bu bir ara seçim olmaz, siyasetin doğası gereği genel seçime dönüşür. Sayın Erdoğan'ın, AK Parti'nin bunu bir erken genel seçime götürmeme şansı yok, tıpış tıpış gidecek."

Öne Çıkanlar