Tarkan'dan Sezen Aksu'ya destek 'tbt'si

Tarkan'dan Sezen Aksu'ya destek 'tbt'si
Tarkan, Sezen Aksu'ya son günlerde yapılanların hiçbir zaman unutulmayacağını belirterek Instagram hesabından destek mesajı paylaştı.

Tarkan, 2017'de yazdığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısı nedeniyle hedef gösterilip hakkında suç duyurusunda bulunulan sanatçı Sezen Aksu'ya destek verdi. Tarkan, Aksu ile baş başa tatil yaptığı anlardan fotoğraf paylaşarak, Aksu'nun linç edilmesine tepki gösterdi.

Türkiye'de pop müziğin en önemli isimlerinden Sezen Aksu’nun 2017’de piyasa çıkan "Şahane bir şey yaşamak" şarkısındaki sözlerin bir kısmı, şarkıcının 31 Aralık 2021’de şarkıyı sosyal medyadan yeniden paylaşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Memleket Partisi milletvekilleri tarafından hedef gösterilmişti.

"Milli Beka Hareketi" üyeleri ise Aksu'nun evinin önünde toplanmış ve şarkıdaki "Binmişiz bir alamete / Gidiyoruz kıyamete / Selam söyIeyin o cahil / Havva ile Ademe" sözleri nedeniyle Aksu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı. 

Yaşananlardan sonra Sezen Aksu'ya toplumun önemli bir kesiminden de destek gelmişti. 

Aksu'ya bir destek de Tarkan'dan geldi. Instagram paylaşımında Aksu’yla geçmişte çektirdiği bir fotoğrafı paylaşan Tarkan şunları kaydetti:

"Son günlerde kendisine yapılan haksızlık, saygısızlık ve ayıp hiç bir zaman unutulmayacak, tarihe yazılacaktır. Bugünün tbt’si* de Sezen’le yıllar önce gittiğimiz Tayland tatilinde herkesi ekip baş başa gezip tozduğumuz, eğlendiğimiz, tanınmadan özgürlüğün tadını çıkardığımız unutulmaz anlardan olsun."

*TBT: İngilizce kökenli Throw Back Thursday‘ın kısaltması olan TBT, daha çok Perşembe günleri kullanılıyor. Eski fotoğrafları paylaşmak için kullanılan bu hashtag sayesinde Instagram kullanıcıları daha önceden çekilmiş fotoğraflarını paylaşabiliyor.

Öne Çıkanlar