Teori ve Politika dergisine 'Kaypakkaya'yı övme' gerekçesiyle toplatılma kararı

Teori ve Politika dergisine 'Kaypakkaya'yı övme' gerekçesiyle toplatılma kararı
'Dergimizin 82’nci sayısı toplatıldı. Gerekçe, 'İbrahim Kaypakkaya’yı övmek.'

Teori ve Politika dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Metin Kayaoğlu Diyarbakır cezaevinde 18 Mayıs 1973'te işkence ile öldürülen TKP/ML kurucusu İbrahim Kaypakkaya hakkında kaleme aldığı yazı gerekçesiyle 82. sayıya toplatılma kararı çıkarıldığını duyuyararak "İbrahim Kaypakkaya’yı övdük, övüyoruz ve nefesimiz yettiğince övmeye devam edeceğiz" dedi.

Üç ayda bir çıkan Teori ve Politika dergisinin 82’nci sayısındaki İbrahim Kaypakkaya yazısı gerekçesiyle toplatma kararı çıkarıldı. Toplatma kararının dergide yer alan "İbrahim Kaypakkaya aslında liberalin teki miydi?" başlıklı yazı sebebiyle alındığını öğrenildi.

Teori ve Politika dergisinin Genel Yayın Yönetmeni olan Metin Kayaoğlu, toplatma kararına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Dergimizin 82’nci sayısı toplatıldı. Gerekçe, "İbrahim Kaypakkaya’yı övmek." Bu bizim uzun yıllardır başarmayı istediğimiz bir şeydi. İbrahim Kaypakkaya’ı övmek, onun yolunda yürümek, onun yolunda aşamalar kaydetmektir. Biz başaramadığımızı düşünüyoruz bu yolda yürümeyi, ama madem düşmanlarımızın dilinde Kaypakkaya ile ilişkimiz övgüdür biz övgüyü iftiharla kabul ediyoruz. İbrahim Kaypakkaya’yı övdük, övüyoruz ve nefesimiz yettiğince övmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar