TFF'ye korsan yayın için erişim engeli yetkisi verildi: Anayasaya aykırıdır, hukuki güvence içermemektedir

TFF'ye korsan yayın için erişim engeli yetkisi verildi: Anayasaya aykırıdır, hukuki güvence içermemektedir
İhaleyle satılan veya ücret karşılığı izlenen platformları yasadışı yollarla izleyenlere karşı yapılan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; futbol müsabakalarına ilişkin yayınların internet ortamında hukuka aykırı olarak kullanıma sunulduğunun tespit edilmesi halinde, ihlalin gerçekleştiği yayın, kısım, bölüm ile ilgili olarak (URL ve benzeri şeklinde) erişimin engellenmesine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu tarafından karar verilecek. Tartışmasız sansür düzenlemesidir diyen Avukat Mehmet Bedii Kaya, "Anayasaya açıkça aykırıdır! Hiç bir hukuki güvence içermemektedir" ifadelerini kullandı.

ANAYASAYA AYKIRI

Resmi gazete’de kararın yayınlanmasının ardından sosyal medya üzerinden tepkiler gelmeye başladı. Avukat Mehmet Bedii Kaya yaptığı paylaşımla 'anayasaya aykırı' olduğuna dikkat çekti. Kaya’nın paylaşımı şöyle:

"Türkiye Futbol Federasyonu’na dilediği web sitesine mahkeme kararı olmaksızın erişimi engelleme yapma yetkisi verildi! Hem de bu yetkiyi de devretme imkanı tanındı! Bu tartışmasız bir sansür düzenlemesidir! Anayasaya açıkça aykırıdır! Hiç bir hukuki güvence içermemektedir. Türkiye’de futbol ve kumar lobisi o kadar güçlüdür ki 5651’de getirilen hiç bir usul onlara uygulanmamaktadır! Futbol lobisi TFF’ye bu ultra sansür yetkisini aldı. Kumar lobisi de benzer yetkiyi Milli Piyango için kopardı! İş futbol ve kumar olunca kimse hukuku aklına getirmiyor!" dedi.

 

Öne Çıkanlar